Lacrima Andreica

Lacrima Andreica

Ziarist
 • acum 6 ani

  Frexit la piciorul de lemn al UE

  Brexit nu este un şoc. Brexit este urmarea firească a educaţiei, a (lipsei) valorilor, a profitorilor erei informaţionale, a populiştilor care sunt atât de slabi încât cu victoria în braţe se scuză şi nu ştiu ce să facă. Oamenii ăştia au obţinut majoritatea voturilor pentru că majoritatea votanţilor s-au identificat cu aceşti politruci mediocri, cu alte cuvinte sunt la fel de mediocri, sau chiar mai mediocri decât ei.

 • acum 6 ani

  PR-ul ratat şi disperat al UE

  În timp ce cenzura omoară libera exprimare în vest, acelaşi Occident îşi pune mass-media devenită câinele lipsei de democraţie pe urmele romilor din Pata Rât. Doar ca să acopere disperat grozăviile din ograda Europei. O încercare disperată a PR-iştilor rataţi ai proiectului european de a mai speria lumea cu „ţiganii“ şi românii. Vă ajunge curând din urmă minciuna folosită ca PR, domnilor!

 • acum 6 ani

  Crăciunul pierdut sau Europa muribundă

  Discuţiile despre Crăciunul furat sau nu, despre câte drepturi să manifeste sau nu minorităţile de oricare fel sau nu, sunt doar vârful unui colos de gheaţă, doar consecinţele alegerilor pe care noi, oamenii le facem de generaţii întregi. Bunicii noştri spuneau: „Dac-ai pune capul unui om sătul pe un cur de câine, ar turba câinele”

 • acum 7 ani

  Germania, criza refugiaţilor şi presa într-o ţară a „socialismului de piaţă“

  Cine crede că Germania este o ţară capitalistă ar putea avea o surpriză în teren. Copiii saxoni învaţă repede la şcoală că trăiesc într-o ţară a cărei formă de guvernământ este „socialismul de piaţă”. Una dintre implicaţiile directe ale acestui socialism de piaţă în plin teren este o mass-media bine controlată pe de o parte şi o asistenţă socială eficientă, pe de alta.

 • acum 7 ani

  John Gray, autorul „Bărbaţii sunt de pe Marte şi Femeile sunt de pe Venus“, despre bărbaţii tot mai feminini şi femeile tot mai masculine

  Pasiune, iubire, relaţie, familie, copii, viaţă, deziluzie, depresie, suferinţă, bucurie – nu, nu e o simplă înşiruire de termini aleatorii, ci însăşi existenţa noastră, aşa cum se scurge ea în fiecare zi. Sămânţa de viaţă care o mână mai departe: iubirea, atracţia femeie-bărbat şi rezultatele ei, deşi la fel de potrivit ar fi să spunem: consecinţele ei.

 • acum 7 ani

  România în care n-am voie să documentez violul şi avortul

  În România, violatorii care se plimbă liberi pe străzi, declarând public că sunt mândri de faptele lor, hărţuindu-şi victimele nu reprezintă un atac la interesele minorilor şi ale persoanelor, nici al moralităţii şi nici la adresa siguranţei naţionale, pentru că aşa a zis justiţia prin decizia unui reprezentant al ei.  Presa, însă, atunci când cere date în baza unei legi a liberului acces la informaţii, fie şi clasate, da, reprezintă un pericol.

 • acum 7 ani

  ”Ultimii îngeri ai lui Mahler”, astăzi la Bucureşti”

  Wiener Jeunesse Orchestra (WJO) va pogorî astăzi, 12 august, în cadrul Festivalului Internaţional ”Vara Magică”, la Ateneul Român, ultimii îngeri ai lui Mahler, acea ultimă simfonie în care se mai aude spiritul seren al compozitorului austriac, iar soprana WJO, Ursula Langmayr a sărbătorit în România, prin muzică, 12 ani de la momentul în care a primit o nouă viaţă.

 • acum 7 ani

  Cum e să fii femeie-copilot în raliuri

  Femeile-pilot, ori copilot în raliuri sunt rarissime în toată lumea. Le poţi număra pe degetele de la mâini aproape. Puternice, incredibil de determinate, cu buton ”Bărbat Mode” gata oricând a fi activat, aceste femei sunt mai mult decât modele, sunt lecţii de viaţă. Una dintre ele este clujeanca Alina Pop care în doar patru ani a ajuns să fie copilotul unor mari speranţe ale raliului românesc, cum este şi Norbert Maior.

Vezi mai multe
Modifică Setările