Iuliana-Maria Vişan

Iuliana-Maria Vişan

Culture Reporter
 • acum 9 ani
 • acum 9 ani

  MINUNILE LUMII. Statuia lui Zeus din Olimpia

  Statuia lui Zeus, una dintre cele şapte minuni ale lumii antice, este sculptată după tehnica criselefantină, în fildeş ornat cu aur, cu o structură internă din lemn. Cu o înălţime estimată la aproximativ 12 metri, statuia a fost realizată de către sculptorul Phidias în preajma anului 435 î.Hr. în oraşul Olimpia, la poalele muntelui Cronia, din Grecia. Pentru adăpostirea statuii a fost construit un templu.

 • acum 9 ani

  August Strindberg, omagiat de UNITER

  Uniunea Teatrală din România (UNITER) a iniţiat un proiect amplu dedicat lui August Strindberg, dramaturg, scriitor, jurnalist, fotograf şi pictor suedez, pentru a marca o sută de ani de la moartea acestuia. Evenimentul se va desfăşura între 26 octombrie şi 4 noiembrie.

 • acum 9 ani

  "Dans la Odeon", cu tineri coregrafi

  La Teatrul Odeon se va continua proiectului „Dans la Odeon”, iniţiat în 2001 de coregraful şi dansatorul Răzvan Mazilu, care îşi propune să aducă în atenţia publicului arta dansului profesionist din România şi de pretutindeni.

 • acum 9 ani

  Sibiul revine, pentru o săptămână, la epoca barocă

  Prin proiectul „Sibiu-Oraş Baroc”, în perioada 22 – 27 octombrie, are loc programul „Anotimp Baroc”. Fosta Capitală Culturală va fi gazda unui eveniment în cadrul căruia vor putea fi descoperite arta care a dat naştere celor mai frumoase catedrale din lume, costulmele din acea epocă şi paşii de menuet.

 • acum 9 ani
 • acum 9 ani

  Măştile Europene vin la Teatrul Masca

  La Teatrul Masca are loc a VIII-a ediţie a Festivalului „Măşti Europene la...Masca”, între 9 şi 11 noiembrie 2012. Invitată în cadtul acestuia, va fi trupa de teatru londoneză „Theatre de l'Ange Fou”, iar Teatrul Masca va prezenta la metrou spectacolul „Pierrot Lunatecul”.

 • acum 9 ani

  George Mihăiţă şi Costel Constantin au stele pe Aleea Celebrităţilor

  Actorii George Mihăiţă şi Costel Constantin au primit câte o stea pe Aleea Celebrităţilor din Bucureşti, sâmbătă, 20 octombrie, la ora 12.00. Evenimentul, care s-a desfăşurat în faţa magazinului Cocor, în Piaţa Timpului, a fost acordat pentru recunoaşterea şi preţuirea celor doi actori care şi-au dăruit viaţa teatrului românesc.

Vezi mai multe
Modifică Setările