Iulia Badea-Guéritée

Iulia Badea-Guéritée

Editor Courrier International
 • acum 1 an

  Câte ceva despre arta diplomaţiei culturale...

  Nu cu mult timp în urmă am avut ocazia, privilegiul aş putea spune, de a modera o dezbatere cu Teodor Baconschi, fost ambasador al României la Paris, Vatican, Lisabona, în San Marino... o personalitate a culturii române cu o îndelungată experienţă în diplomaţie, dar şi cunoscut antropolog, eseist, scriitor.

 • acum 1 an

  Fotbal, frustrare, arbitrar

  Rusia, Belgia, Anglia, Croaţia... ca şi calificate. Germania, Brazilia, Argentina, Polonia... în dificultate, dacă nu cu bilete de întors acasă în buzunar.

 • acum 1 an

  CelebRo: la pas în celălalt Bucureşti!

  Fără doar şi poate, în alte timpuri s-ar fi numit „mic dicţionar de buzunar al Parisului românilor!“ Astăzi însă este cu mult mai mult: infinitul dicţionar de... telefon mobil al Parisului românilor. Deocamdată!

 • acum 1 an

  România, olé!

  „Historia por descubrir, historias por escribir!“. Un slogan minunat pentru o participare excepţională a României la cea de-a 77-a ediţie a salonului internaţional de carte de la Madrid, Retiro.

 • acum 1 an

  Charles de Gaulle, părintele României moderne?

  Sub privirile unei săli Behague prea pline ochi de miniştri, foşti diplomaţi, funcţionari ai Ministerului francez de Externe, ambasadori, dar şi de ochii românilor din diaspora, ai francezilor care au fost cândva trimişi ai statului francez în România, fotografiile de pe ecranul de proiecţie se derulează într-un ansamblu aproape supranatural:

 • acum 2 ani

  Coincidenţele Moscovei

  Uneori în viaţă lucrurile se potrivesc atât de ciudat, încât coincidenţa lor manifestă şi nefirească naşte firesc nu cele mai logice concluzii ci cele mai fantastice întrebări.

 • acum 2 ani

  FCSB? Steaua! Steaua FCSB este capabilă să ne facă iar să visăm

  Seara căzuse devreme în seara aceea, aglomeraţia din Bucureşti era dincolo de infernul obişnuit, iar taximetristul care trebuia să mă ducă până la punctul de unde plecam spre Giurgiu, la meciul Astra Giurgiu-FCSB, ţinea cu Dinamo... Trăgea deci de timp... tipic... până când exasperată i-am spus să meargă mai repede căci voi ţine cu adversarul Stelei.

 • acum 2 ani

  Real Madrid-PSG, de Valentine's Day?

  Este clar: fotbalul nu ţine cont de nicio zi... simbolică sau nu, şi tot aşa cum nu dă doi lei pe zilele de naştere ale jucătorilor tot aşa nu se sinchiseşte deloc de faptul că astă seară de la membrii sexului masculin se aşteaptă cu totul altceva decât privitul unui meci.

Vezi mai multe