Ionuţ Sociu

Ionuţ Sociu

Criitic de teatru
 • acum 7 ani

  „Am fost activ în mişcarea antifascistă“

  Thomas Ostermeier, directorul Teatrului Schaubühne din Berlin şi unul dintre regizorii emblematici ai scenei europene contemporane, care a fost prezent recent la Festivalul de Teatru Interferenţe din Cluj, spune că a făcut parte dintr-o mişcare radicală de stânga şi s-a opus grupurilor neonaziste.

 • acum 8 ani

  Cronica de avertizare

  În urmă cu câteva luni, a apărut un articol în Adevărul semnat de Doina Papp intitulat „Tigrul sibian şi realitatea noastră tărcată”. Atunci când l-am citit prima dată m-a indispus, dar cu toate astea n-am reacţionat în niciun fel. Mi-am adus aminte de acest text de curând, după ce am văzut la Odeon ultimul spectacol al Gianinei Cărbunariu, „Tipografic majuscul”.

 • acum 9 ani

  Năpasta. Descătuşarea

  Năpasta rules. Asta s-a tot scris pe Facebook despre spectacolul lui Radu Afrim în ultima vreme. O astfel de reacţie trebuie luată în serios, asta dacă ne mai pasă cât de cât de fenomenul receptării (o temă ignorată de critica autohtonă) şi dacă vrem să înţelegem importanţa acestui spectacol în contextul teatral contemporan.

 • acum 9 ani
 • acum 9 ani

  Nu vârsta ne desparte

  Stimate domnule Morariu, mă bucură faptul că sunteţi deschis dialogului şi vă nu rezumaţi doar la discuţii pe la colţuri aşa cum se practică des pe la noi.

 • acum 9 ani

  Există viaţă după FNT. Prima zi a deziluziei teatrale

  Era a opta seară a Festivalului Naţional de Teatru. Tocmai văzusem Călătoriile lui Gulliver şi mă pregăteam să-mi iau haina de la garderobă, moment în care cineva s-a apropiat de mine şi mi-a spus: „În sfârşit, un spectacol adevărat, abia asta e Artă”.

 • acum 9 ani
Vezi mai multe
Modifică Setările