Ionuţ Cojocaru

Ionuţ Cojocaru

Lector univ.dr.
 • acum 1 an

  PRO Ponta, la apă

  Încă o dată, traseismul politic a prins contur în Parlamentul României. Cei care aleargă după funcţii, demnităţi, oportuniştii de conjunctură speră că fiind mai puţini în noul Partid, să poată fi „decisivi“ pentru prosperitatea României. După declaraţii, aceasta este singura lor preocupare.

 • acum 2 ani

  INTERVIU Ambasadorul statului Qatar despre relaţiile româno-qatareze

  Excelenţa sa, ambasadorul statului Qatar în România, Abdulla Nasser A. Alhemaidi, a avut amabilitatea de a ne răspunde la câteva întrebări despre relaţiile statului său cu România, cum vede dezvoltarea relaţiilor româno-qatareze şi care sunt în opinia domniei sale principalele direcţii de dezvoltare.

 • acum 2 ani

  Cum se manipulează societatea turcă

  După condamnările definitive ale jurnaliştilor turci, câteva ştiri temporare au răsărit şi în mass-media de la noi. Surprinzător este că cei care au transmis ştirile chiar au crezut că transmit „o ştire“. Pentru cei care urmăresc atent ce se întâmplă în Turcia, arestările şi condamnările nu mai sunt de mult o ştire

 • acum 2 ani

  Cum a ajuns Turcia republică

  Astăzi se împlinesc 94 de ani de la fondarea Republicii Turcia. Chiar dacă în această perioadă Turcia trece prin momente nefericite, statul turc este unul care a oferit stabilitate şi a amortizat mult timp relaţiile dintre lumea creştină şi cea musulmană. Cum azi este o zi de sărbătoare, am considerat oportun să detaliem o mică parte din procedeul prin care Mustafa Kemal a reuşit să desfiinţeze Imperiul Otoman şi să înfiinţeze Republica Turcia.

 • acum 2 ani

  Care drepturi, căror oameni. Turcia

  În volumul „Turcia de la Atatürk la Erdoğan“ (Cetatea de Scaun, Târgovişte) am analizat paşii instaurării şi consolidării autoritarismului preşedintelui turc. Sporadic, am analizat mişcările grupului Erdoğan. Am înţeles de mult că în Turcia nu poţi avea decât o opinie, cea a preşedintelui, în Turcia nu poţi exista în

 • acum 2 ani

  De la criza Qatarului la marşul pentru Justiţie

  După referendumul prin care actuala conducere a Turciei şi-a consolidat definitiv puterea, din când în când mai apare un eveniment în care slăbita opoziţie reuşeşte să tragă un palid semnal de alarmă. De la primăvara arabă până la recenta criză a Qatarului, Turcia s-a situat diferit de partenerii ei tradiţionali.

 • acum 3 ani

  Erdoğan în propriul film - Reis

  În apropierea referendumului ce va avea loc în Turcia pe 16 aprilie pentru schimbarea Constituţiei, cea mai importantă schimbare va fi preluarea principalelor prerogative în stat de către preşedinte. Acest sistem prezidenţial, în cazul în care va trece (anticipăm că va trece), îi va conferi preşedintelui Recep Tayyip Erdoğan un rol decisiv în ceea ce priveşte orice decizie politică.

 • acum 3 ani

  Justiţiarul C. Pîrvulescu, eroul Daniel Barbu şi filosoful G. Liiceanu

  Preocupaţi cu imaginea unui proiect de ţară (iluzoriu şi derizoriu în acest format), intelectualii români se luptă pentru a intra în graţiile unui preşedinte anost, Klaus Iohannis, uitând chiar că rolul unui intelectual este acela de a cugeta, atrage atenţia, explica, analiza, sintetiza şi cel mai important de a-şi aduce  substanţial contribuţia în domeniul în care s-a specializat.

Vezi mai multe