Ion M. Ionita

Ion M. Ionita

Senior Editor
Vezi mai multe
 • acum 3 zile

  Propaganda câştigă, România merge cu viteză spre dezastru

  Politizarea epidemiei şi propaganda celor care neagă existenţa virusului dau rezultate. Cu peste 550 de noi cazuri raportate în 24 de ore, România se îndreaptă spre o criză majoră, ca un vehicul fără frâne scăpat pe o pantă abruptă.

 • acum 10 zile

  Efectele neaşteptate ale pandemiei asupra europenilor

  S-a discutat mult despre modul în care pandemia a afectat diferite diferite ţări şi continente. La nivelul europenilor situaţia de criză a adus schimbări pe care puţini le-au anticipat la debutul pandemiei, atunci când se părea că Uniunea Europeană este dezarmată şi nu are mijloace de răspuns.

 • acum 25 zile

  Mineriadele, din 13-15 iunie la 10 august

  În ziua de azi când lumea este în fierbere şi protestele paşnice sunt deseori deturnate şi cad în violenţă, fenomenul mineriadelor din România, început acum 30 de ani, ar putea fi asemănat cu ceea ce se întâmplă acum în SUA sau în Europa.

 • luna trecuta

  În ce măsură se repetă istoria? America din stradă şi cea de pe cer

  America în haos. Violenţă pe străzi. Sedii de poliţie devastate , maşini incediate. Garda Naţională intervine. Populaţia afro-americană în pragul unei rebeliuni generalizate. Marşuri de protest. Rasism. Liderul Mişcării pentru Drepturi Civile , Martin Luther King este asasinat.

 • acum 2 luni

  Politica, singurul domeniu care a ieşit din criză. A rămas ca înainte!

  Dacă mulţi s-au întrebat în ce măsură viaţa de după pandemie va mai semăna cu cea de dinainte, politica arată că, în ceea ce o priveşte, nu s-a schimbat nimic. Dezbaterea parlamentară pe tema repornirii economiei nu a adus nimic nou, politica rămâne blocată în propria logică, departe de ceea ce se întâmplă în cazul fiecăruia dintre românii afectaţi, direct sau indirect, de criză.

 • acum 2 luni

  Dezbatere Historia LIVE: Virusul care schimbă istoria. Ce va urma?

  Analişti de prestigiu consideră că pandemia reprezintă nu numai o criză medicală pentru întreaga umanitate, dar şi un moment în care istoria lumii se schimbă. Pricipala confruntare va fi între SUA şi China, dar care vor fi opţiunile Uniunii Europene şi comportamentul Rusiei?

 • acum 2 luni
 • acum 2 luni

  Kovesi a câştigat, dar ce facem cu Curtea Constituţională?

  Curtea Europeană a Drepturilor Omului a constatat în unanimitate că doamnei Kovesi i s-au încălcat drepturile la un proces echitabil şi la liberă exprimare în cursul procesului de demitere din funcţia de procuror-şef DNA, dar reparaţia nu priveşte şi decizia neconstituţională de fond a Curţii Constituţionale care rămâne în vigoare. Cine dă socoteală pentru asta?

Vezi mai multe