Ion M. Ionita

Ion M. Ionita

Senior Editor
Vezi mai multe
 • acum 4 zile

  Ordonanţa, Gazele şi Coaliţia

  Votarea legii offshore a demonstrat tuturor cum se legiferează în guvernarea paralelă PSD-ALDE. Pe de-o parte se prezintă un proiect de lege pentru auditoriu, iar pe partea cealaltă se adoptă un alt text, total diferit de ceea ce se vindea companiilor din domeniu. Numai că, la sfârşit, când toată lumea ar fi trebuit să se declare mulţumită, ALDE şi-a dat seama că nu e situaţia chiar aşa de roz.

 • acum 10 zile
 • acum 25 zile

  Marea Neagră în noua confruntare strategică Est-Vest

  Unul dintre clişeele folosite frecvent în ultimii ani este că România şi zona Mării Negre sunt cruciale pentru securitatea Alianţei Nord-Atlantice, dar din nefericire nu prezintă prea mare interes pentru decidenţii occidentali pentru că „nu ar fi puse pe hartă”.

 • luna trecuta

  Proşti, dar miniştri

  Faptul că PSD îşi taie singur craca de sub picioare prin promovarea unor persoane incompetente în funcţii de decizie în statul român nu mai este un secret pentru nimeni. Fiecare ieşire a unui oficial produce o catastrofă de imagine. Pur şi simplu nu se mai poate. Domnule Dragnea, dacă vă convine aşa ceva, totuşi nu vreţi să le interziceţi să mai iasă în public?

 • luna trecuta

  Scandalul „Halep”, greşeală capitală pentru PSD

  Legea de fier care se aplică atunci când vrei să câştigi simpatie publică este să nu ataci niciodată un personaj cu încredere şi popularitate mai mare decât a ta. Traian Băsescu a făcut-o cu Raed Arafat şi a fost începutul sfârşitului pentru acceptabilitatea sa în funcţia de preşedinte al României.

 • acum 2 luni

  Cum salvează amenzile bugetul României

  Ajunşi la jumătatea anului, euforia „creşterii economice record“ începe să se evapore, lăsând locul celor mai fanteziste soluţii pentru a cârpi ceea ce nu se mai poate cârpi, şi anume bugetul ţării.

 • acum 2 luni

  Salvează racolările din Parlament guvernarea Dăncilă?

  Răspunsul PSD la criza declanşată de migrarea unui număr important de parlamentari către formaţiunea lui Victor Ponta a fost racolarea rapidă a grupului Steriu care s-a desprins din PMP-ul lui Băsescu. Numeric PSD-ALDE păstrează majoritatea, dar situaţia rămâne complicată. În acelaşi timp, PSD vrea să arate ca este puternic prin organizarea unui miting de susţinere a premierului Dăncilă.

 • acum 2 luni

  De ce Pilonul II de pensii şi nu plângerea lui Orban e marea problemă a PSD

  Puţinii oameni lucizi din guvernarea Dragnea încep să recunoască public că s-a terminat cu creşterea economică bazată pe consum şi este nevoie urgentă de pornirea motorului investiţiilor. Vicepremierul Viorel Ştefan şi Cristian Socol, ultimul în mai mare măsură, s-au exprimat în acest sens. Din păcate pentru România, speranţa relansării marilor lucrări de investiţii este iluzorie. De ce?

Vezi mai multe