Ilarion Tiu

Ilarion Tiu

Redactor
 • acum 9 ani

  Cum a transformat Ceauşescu televiziunea în tribună propagandistică

  Spre deosebire de Gheorghiu-Dej, care nu a dat importanţă contribuţiei televiziunii la propagandă, Ceauşescu s-a preocupat de „micul ecran“ încă din primele luni după preluarea puterii. Îl deranjau programele de varietăţi inspirate din Occident şi decolteurile prezentatoarelor.

 • acum 9 ani

  Cum a preluat Ceauşescu controlul asupra presei

  Nicolae Ceauşescu a fost preocupat imediat după preluarea puterii să găsească pârghiile de control şi de dirijare a presei scrise şi audio-vizuale. Concepţia sa privind rolul gazetarului în societate s-a fixat prin legea presei din 1974.

 • acum 9 ani

  Prima întâlnire dintre Ceauşescu şi Yasser Arafat

  Cu ocazia vizitei în Egipt din aprilie 1972, Nicolae Ceauşescu a avut prima discuţie oficială cu liderul palestinian. Întâlnirea a fost pregătită de Ştefan Andrei, care susţine că Arafat se afla întâmplător prin Cairo, dorind neapărat să vorbească cu Ceauşescu.

 • acum 9 ani
 • acum 9 ani
 • acum 9 ani

  Cum a adus Ceauşescu studenţi congolezi în universităţile româneşti

  În perioada 18-21 martie 1972, Nicolae Ceauşescu a vizitat Republica Populară Congo, cu ocazia turneului său african. Preşedintele socialist Marien N’Gouabi aştepta din partea tovarăşului român sprijin în bani şi specialişti. S-a ales cu promisiunea înfiinţări unor societăţi mixte.

 • acum 9 ani

  Republica Africa Centrală, la picioarele lui Ceauşescu

  Dictatorul centrafrican Jean-Bédel Bokassa şi-a pus toate speranţele în Ceauşescu pentru a ieşi de sub influenţa puterilor coloniale. România a investit atât în dezvoltarea economică a acestei ţări, cât şi în educarea elitelor.

 • acum 9 ani

  Ceauşescu, în căutarea petrolului algerian

  În perioada 11-16 martie 1972, Nicolae Ceauşescu a vizitat Algeria. Liderul de la Bucureşti dorea să importe petrol ieftin, pe care să-l plătească la schimb cu autoturisme „Dacia“, maşini de teren „ARO“ şi tractoare.

Vezi mai multe
Modifică Setările