Gavril Dejeu

Gavril Dejeu

Fost ministru de Interne
 • acum 7 ani

  De ce Iohannis

  Unele luări de atitudine ne-au oferit prilejul să aflăm de ce preferinţele se îndreaptă spre cutare sau cutare candidat. La capăt de campanie îmi exprim şi eu opţiunea: Klaus Iohannis. Iată argumentele:

 • acum 7 ani

  Se vor lăsa românii mituiţi?

  Evident, guvernul, PSD, au lansat o furibundă campanie de ademenire a electoratului în perspectiva alegerilor prezidenţiale. Nu era de aşteptat să se desmintă de înaintaşi. Poate scepticii nu credeau că se va merge până la măsuri extreme cum este cea privind suspendarea temporară a unei legi, pentru a răsturna rezultatele alegerilor locale de acum doi ani.

 • acum 7 ani

  Incertitudini (nu numai electorale)

  E dificil de dat acum un răspuns numeroaselor întrebări privind soarta alegerilor prezidenţiale. Ultimele evenimente complică lucrurile. Se spune că apariţia mai multor candidaţi pe partea dreaptă ar mobiliza o parte a electoratului nehotărât, contrapondere la electoratul consecvent al stângii.

 • acum 7 ani

  Hotărâri judecătoreşti - piatră de hotar

  Sentinţa de fond a Tribunalului Bucureşti, ca şi Decizia Curţii de Apel Bucureşti prin care au soluţionat în final cauza privind privatizarea ICA, vor constitui o piatră de hotar nu numai în sfera practicii judiciare postdecembriste, dar deopotrivă şi ca dovezi convingătoare a faptului că, în sfârşit, autoritatea judecătorească îmbracă, în fapt, haina constituţională a legalităţii, imparţialităţii şi independenţei.

 • acum 7 ani

  Posibilul bumerang al „avantajelor” furtului politic

  Nu încape îndoială, prestaţia actuală a justiţiei ca autoritate independentă este fenomenul cel mai apreciat şi dătător de speranţe, atât pentru (probabil) majoritatea românilor cât şi în ochii străinătăţii.

 • acum 7 ani
 • acum 7 ani

  „Liberalul” Tăriceanu

  Era apreciat, la începutul anilor „90”, alături de Patriciu, ca o veritabilă speranţă liberală. Potrivit reţetei, în prim-pas s-au retras pentru pregătirea terenului de afaceri după care, reîntorşi pe scenă, dar negăsindu-şi locul potrivit, rup PNL-ul şi înfiinţează PNLAT (aripa tânără).

 • acum 8 ani

  Dreapta a pornit cu stângul

  Cel puţin aceasta este impresia degajată de Congresul PNL cum şi de reacţia post congres. Degringolada liberală, bascularea semnificativă spre Tăriceanu, scânteile pe tema denumirii viitorului partid - pe nedrept socotite de unii nesemnificative - ca şi multe alte inerente asperităţi, pot pune în serioasă dificultate eforturile de coeziune partidică a dreptei.

Vezi mai multe
Modifică Setările