Florin Olteanu

Florin Olteanu

Profesor de istorie
 • Florin Olteanu a comentat la un articol de-al tau acum 4 zile
  Da, o avem! Mai avem și alta: „Or să facă ce au făcut turcii la Plevna”!
 • Florin Olteanu a citit acum 4 zile

  Partidul Naţional Liberal reuşeşte de câţiva ani încoace să se facă de râs şi să jignească o parte a cetăţenilor României, născuţi începând din 1967, cetăţeni care fac parte dintr-o adevărată generaţie de sacrificiu a României.

 • Florin Olteanu a publicat un nou articol acum 4 zile
 • Florin Olteanu a citit acum 7 zile

  Viitorul summit de la Geneva este o oportunitate de a explora dacă crizele acumulate din ultimii ani pot fi gestionate, dacă nu rezolvate. Invazia Rusiei în Ucraina şi amestecul în alegerile din SUA au fost extraordinar de destabilizante. Din păcate, ele nu pot fi anulate. Ele pot fi gestionate doar diplomatic, ceea ce la rândul lor necesită conversaţii sincere între lideri.

 • Florin Olteanu a apreciat acum 7 zile

  Partidul Naţional Liberal reuşeşte de câţiva ani încoace să se facă de râs şi să jignească o parte a cetăţenilor României, născuţi începând din 1967, cetăţeni care fac parte dintr-o adevărată generaţie de sacrificiu a României.

 • Florin Olteanu a apreciat acum 2 luni

  În ultimii 30 de ani, de când legăturile cu Occidentul s-au reluat influenţând atât cultura, societatea, cât şi obiceiurile culinare, de când frontierele nu mai sunt bariere de netrecut ci puncte de trecere şi de circulaţie, am constatat popularitatea în creştere a multor preparate culinare din alte ţări, deşi, într-un fel sau altul, acestea se regăsesc şi în bucătăria tradiţională românească.

Vezi mai multe
 • acum 4 zile
 • acum 5 luni
 • acum 6 luni

  Două mii douăzeci şi patru

  Îmi aduc aminte, fără să vreau, de romanul lui George Orwell, scris în 1948 şi apărut în 1949, ”O mie nouă sute optzeci şi patru”, pe care mulţi îl ştiu ca 1984. Îmi aduc aminte şi de colosala ”Ferma animalelor”, o altă creaţie a lui George Orwell care descria o lume controlată de dictatură, care încearcă să se elibereze.

 • acum 7 luni

  Cum am ajuns, după 31 de ani, să fim conduşi de „partidul unic“

  În perioada 20-24 noiembrie 1989, s-a  desfăşurat al XIV-lea Congres al Partidului Comunist Român. Europa de Est sau ”blocul socialist” cunoscuse deja schimbările de regim, numai România părea să-şi vadă de treabă, ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Totul a mai durat maxim o lună, fiindcă perioada 16-25 decembrie 1989 a produs o schimbare.

 • acum 7 luni
 • acum 8 luni

  „Magia Bradului de Crăciun”, o povestire care de aproape trei ani bucură sufletele tuturor

  În 22 decembrie 2017, doamna scriitor Carmen Zamfirescu lansa la Biblioteca Judeţeană ”Alexandru şi Aristia Aman” din Craiova povestirea ”Magia Bradului de Crăciun”. După lansare, în cadrul sesiunii de autografe,  doamna scriitor Carmen Zamfirescu a oferit cartea cadou tuturor celor prezenţi la acest eveniment deosebit, desfăşurat în preajma sfintei sărbători de Crăciun.

 • acum 8 luni

  Între conştiinţă şi realitatea dură a vieţii…

  Scriitoarea Carmen Zamfirescu oferă în noul său roman, ”Apărătorul din umbră” o abordare complexă a fenomenelor politice care au influenţat istoria recentă a României. Această abordare complexă este justificată atât de contextul actual, cât şi de experienţa de până acum. Carmen Zamfirescu a scris peste 120 de lucrări (romane, lucrări ştiinţifice, lucrări de publicistică, articole)

 • acum 1 an
Vezi mai multe
Modifică Setările