Elena Dumitru

Elena Dumitru

Jurnalist
 • acum 6 ani

  Oamenii lui Patriciu, în documentele #PanamaPapers

  Ion Sturza, fost premier al Republicii Moldova, şi Constantin Lutsenko, fost director al filialei Rompetrol de la Moscova, apar în documentele publicate astăzi în cadrul proiectului de investigaţie #PanamaPapers. Sturza, care a lucrat şapte ani în Rompetrol şi l-a ajutat pe Dinu Patriciu să vândă compania kazahilor de la KazMunaiGaz, este asociat cu Lutsenko în mai multe firme offshore.

 • acum 6 ani

  Cine este Frank Timiş, unul dintre miliardarii români din #PanamaPapers

  Numele celui mai controversat miliardar român, Frank Timiş, nu lipseşte din scurgerea masivă de informaţii Panama Papers. Rise Project arată cum Timiş a folosit casa de avocatură Mossack Fonseca, o adevărată „fabrică de offshore-uri”, pentru a-şi începe afacerile din România în anii ‘90.

 • acum 6 ani

  Phenianul recunoaşte că noile sancţiuni internaţionale ar putea declanşa iar foametea în Coreea de Nord

  Pentru prima dată de la venirea la putere a lui Kim Jong-Un, fiul precedentului dictator Kim Jong-Il, regimul de la Phenian vorbeşte deschis despre foamete, avertizând că „ar putea veni iar o perioadă în care vom fi nevoiţi să mâncăm rădăcini de iarbă”. Afirmaţiile vin la scurt timp după impunerea unui nou set de sancţiuni împotriva Coreei de Nord, adoptate la nivel ONU.

 • acum 6 ani

  Armata siriană a eliberat oraşul istoric Palmira

  Damascul şi presa loială regimului condus de Bashar al-Assad au anunţat joi recucerirerea oraşului sit-istoric Palmira, pierdut în mai 2015 în faţa Statului Islamic. Victoria este promovată drept o reuşită comună cu forţele ruse, care s-au retras recent din Siria.

 • acum 6 ani
 • acum 6 ani
 • acum 6 ani

  Atentate teroriste la Bruxelles: răzbunare pentru arestarea lui Salah Abdeslam? Principalele ipoteze ale anchetatorilor

  Procurorul general al Belgiei a confirmat că atacurile din Bruxelles au fost atentate teroriste. Cel puţin 26 de persoane au murit, iar alte 135 au fost rănite. Atentatele au loc la patru zile de la arestarea lui Salah Abdeslam, considerat „arhitectul” atacurilor din noiembrie, de la Paris. Recent, autorităţile belgiene au atras atenţia că ameninţările teroriste rămân ridicate, iar resursele pentru combaterea lor - limitate.

 • acum 6 ani

  Traian Băsescu a depus cererea pentru cetăţenia Republicii Moldova

  Fostul preşedinte Traian Băsescu şi soţia sa, Maria, au solicitat oficial să devină cetăţeni ai Republicii Moldova, scrie presa moldovenească. De ambele maluri ale Prutului s+a speculat intens că Băsescu va candida la preşedinţia ţării vecine. Constituţia Republicii Moldova stipulează însă că, pentru a fi eligibil, candidatul trebuie să trăiască de cel puţin 10 ani pe teritoriul ţării.

Vezi mai multe
Modifică Setările