Dr. Dan

Dr. Dan

Medic specialist Hematologie/Oncologie
 • acum 4 ani

  Legalizarea şpăgii, legalizarea şantajului

  Se legalizează şpaga. Incredibil. Guvernul a găsit o metoda de a ţine evidenţa ciubucului şi de a-şi lua partea prin impozit. Ca un exerciţiu al minţii, hai să analizăm condiţiile puse. „Contribuţia suplimentară” din partea pacientului trebuie să îndeplinească trei condiţii: „să nu fie condiţionată de medic, să fie după încheierea actului medical şi să fie declarate, aşa încât să fie şi fiscalizate.“

 • acum 4 ani

  Medici, rugaţi-vă să fie ciubucul ilegal!

  Ciubucul la medic abia acum s-a scos în afara legii? Întreb şi eu ca un nepriceput. Până acum a fost legal? Parcă pe vremea lui Ceaşcă periodic se făceau razii şi arestări. Dar autorităţile au învăţat să închidă ochii.

 • acum 4 ani

  Când îţi este ruşine cu meseria de doctor

  Meseria de doctor dintotdeauna a fost o meserie apreciată. Doctorii au fost văzuti ca oameni deştepţi, muncitori, buni la suflet, întotdeauna bine pregătiţi şi puşi la curent.

 • acum 5 ani

  Sinuciderea unui bolnav de cancer

  Moartea. Pentru medici şi mai ales pentru medicii oncologi moartea a devenit un fenomen relativ banal. Din păcate, face parte din cotidian. Chiar dacă vindecăm majoritatea pacienţilor de cancer, diagnosticul de boală malignă aduce cu el „amintirea” morţii. Un fel de „memento mori” dur, tranşant, real. Fiecare pacient de cancer, când îşi află diagnosticul, se loveşte cu capul de pragul de sus.

 • acum 5 ani

  Enigmatice şi cuminţi, mamele noastre cele părăsite

  Îmi este greu să scriu despre mame fără să mă doară sufletul. Despre mame în general. Mamă echivalează cu iubirea caldă şi adevărată. Iubire care arde cel mai tare când mama e mama şi copilul e copil. Când mama dă şi copilul primeşte. Într-un schimb natural, fiziologic, fără ascunzişuri sau calcule. Ne-am obişnuit să primim dragostea şi sacrificiul mamei ca pe ceva biologic, firesc.

 • acum 5 ani

  Frumuseţea unei amputări

  „Dumnezeu nu-ţi dă mai mult decât poţi duce”. Aşa spunea bunica. Mi-a rămas în minte. Încercări sunt peste tot. Nimeni nu are o viaţă perfectă şi fără griji. Ca medic, mai ales ca oncolog, mă lovesc zi de zi de oameni cu greutăţi adevărate. Cred că dintre greutăţile vieţii cele mai dificile sunt cele de sănătate. Când vin acasă după o zi de muncă la spital nu mă pot plânge de nimic.

 • acum 5 ani

  Revoluţia tinereţii mele. Ridicolul şi sublimul copilului revoluţionar (I)

  Eram încă un copil. Eram plin de viaţă. Nimic rău nu mi se putea întâmpla. Eram nemuritor. Aşa m-a prins Revoluţia, la 18 ani, în anul I de facultate. Ţin minte cum ascultam cu toată familia radioul bruiat să aflăm ce s-a mai întâmplat la Timişoara. Europa Liberă, Vocea Americii, acestea erau posturile care ne ajutau să păstram un dram de demnitate şi de iluzie că şi noi suntem dizidenti, că facem şi noi „ceva”.

 • acum 5 ani

  Dragoste de mamă. Cancerul şi copilul nenăscut

  Se numeşte Sharon. O femeie frumoasă, dar fără noroc. Am cunoscut-o când a fost diagnosticată cu cancer la sân. Din păcate, o formă de cancer foarte agresivă. Cancerul a apărut într-o perioadă foarte grea din viaţă. Sharon tocmai fusese părăsită de partenerul de viaţă.

Vezi mai multe