Daniela Gheorghe

Daniela Gheorghe

Psiholog
 • acum 5 ani

  Cum este privită corecţia copiilor în cele mai populare sisteme de educaţie parentală?

  Disciplinarea copiilor este una dintre cele mai dificile sarcini parentale, dar, de asemenea, şi una dintre cele mai importante. Esenţial este să-l ajutăm pe copil să-şi formeze o imagine de sine bună. Ca să aibă încredere în propriile forţe, trebuie să-l sprijinim să ia decizii de unul singur, să fie responsabil încă de mic. Dar, pe lângă toate acestea, avem şi prilejul de a-l ajuta să-şi organizeze viaţa, cunoscând şi respectând anumite limite.

 • acum 9 ani

  Contruieşte relaţia pe care o doreşti

  Dragi cititori, promiteam de ceva vreme câteva sugestii care ajută un cuplu să facă faţă timpului, tentaţiilor, vremurilor şi mai ales evoluţiei şi mă ţin de cuvânt redând câteva rânduri despre acest subiect.

 • acum 9 ani

  Cuplul – o modă mereu în vogă

  M-am gândit să încep anul acesta seria poveştilor „psi” cu câteva gânduri şi rânduri despre cuplu. Este cuvântul cu care m-am întâlnit cel mai des în acest început de an şi care, de altfel, mi-a venit în minte în primele momente ale acestui an.

 • acum 9 ani

  “All Inclusive”. Despre diversitate şi toleranţă

  Dragi cititori, sper că nu vă gândiţi la incluziune când spun că totul este inclus. Mă refer la faptul că am devenit o ţară de “all incusive”, de oameni care vor să aibă totul la “botul calului” şi în schimb să nu facă mai nimic pentru a obţine cu adevărat cât mai mult.

 • acum 9 ani
 • acum 9 ani

  Cum îl ajutaţi pe copil să spună „NU!”

  Copilul are nevoie să ştie să găsească câteva scuze pentru a nu participa la situaţiile care implică alcoolul. Pentru un copil este foarte important să ştie să spună «NU» atunci când este cazul.

 • acum 9 ani
 • acum 9 ani

  Cyber dependenţa se tratează

  Cele mai utile terapii sunt cele psihologice comportamentale sau cele care utilizează terapia prin artă. Însă ca să se ajungă la o terapie este important ca părinţii să realizeze că au nevoie de ajutor şi că nu este nicio ruşine să recunaştem că avem astfel de probleme.

Vezi mai multe
Modifică Setările