Cornelia Cozonac

Cornelia Cozonac

jurnalistă
 • acum 8 ani

  Cum funcţionează schemele de acaparat terenuri publice în Chişinău

  Mai multe scheme de acaparare a terenurilor municipale funcţionează de ani buni în Chişinău, aducând prejudicii de milioane bugetului local. Terenurile publice ajung în proprietate privată fără să fie scoase vreodată la licitaţie, însă ilegalităţile sunt trecute cu vederea de autorităţile locale şi organele de drept.

 • acum 8 ani

  Industria tutunului face bani pe sănătatea oamenilor

  Noua lege antitutun, document ce urmează a fi aprobat zilele acestea de legiuitorii moldoveni, vine să impună reguli drastice pentru producătorii şi importatorii de produse din tutun. Publicitatea şi fumatul în spaţiile publice vor fi interzise în totalitate, iar pachetele de ţigări vor conţine mesaje privind riscurile fumatului pe cel puţin 75% din suprafaţă.

 • acum 8 ani

  Legea antitutun, torpilată de interese

  Proiectul legii antitutun, dezbătut de mai bine de un an prin consilii şi comisii şi ajuns cu greu în Parlament, constituie, se pare, hârtia de turnesol pentru testarea integrităţii şi onestităţii clasei politice de la noi în faţa intereselor tot mai agresive ale industriei tutunului. Nu ştiu cum se face că un proiect de lege care trage greu în jos balanţa în favoarea sănătăţii populaţiei se împotmoleşte mereu pe undeva în drumul către cetăţean.

 • acum 8 ani
 • acum 8 ani
 • acum 8 ani

  Eroii zilelor noastre

  Câţi copii din şcolile din partea dreaptă a Nistrului ştiu prin ce trec semenii lor din şcolile cu predare în limba română din regiunea transnistreană? De câte ori la ora clasei profesorii le-au vorbit despre eroii zilelor noastre – cei peste 2.000 de elevi de la cele 8 şcoli româneşti din regiunea transnistreană şi profesorii lor care înfruntă zi de zi un regim ostil?

 • acum 8 ani

  Sistemul care ne condamnă să murim cu zile…

  Nici nu am cuvinte să mă revolt pe sistemul de medicină prin asigurare, pentru care contribuim cu toţii cu o groază de bani, iar când ajungem să avem nevoie cel mai tare, tocmai atunci el devine ca şi inexistent.

 • acum 8 ani

  Cum fac procurorii bani?

  Cazul procurorului Elena Neaga, care şi-a etalat săptămâna trecută averea impresionantă pe o reţea de socializare, va constitui hârtia de turnesol pentru testarea voinţei şi capacităţii procurorului general Cornel Gurin, dar şi a conducătorilor ţării, de a schimba lucrurile în Procuratură.

Vezi mai multe
Modifică Setările