Cătălin Sava

Cătălin Sava

Muzicolog
 • acum 2 ani

  Enescu 2019 în 19 puncte

  31 de zile astăzi până la Festivalul Enescu 2019. Cum stăm? Ca de obicei, cu bune şi rele. Un preview în 19 puncte, cu plusuri & minusuri şi ceva aşteptări, dorinţe şi speranţe.

 • acum 6 ani

  George Enescu – Restitutio. Opere complete pentru pian solo de Raluca Ştirbăţ

  S-a vorbit puţin în România despre triplul compact-disc realizat în octombrie la Hänssler Classic, cu integrala creaţiei enesciene pentru pian solo, o înregistrare de excepţie ce va fi lansată astăzi, 3 decembrie, la Bucureşti, în Aula Palatului Cantacuzino, alături de ediţia în limba germană a volumului Capodopere enesciene de Pascal Bentoiu.

 • acum 6 ani

  Calea Îngerului Uman. Interviu cu compozitoarea Mihaela Vosganian

  Orice spectacol de muzică contemporană e uşor inhibitor pentru publicul de concert tradiţional românesc. Motivele sunt lesne de găsit în cultura muzicală a celor care încă mai merg astăzi la Operă sau Ateneu sau în orice sală de concerte şi modul în care noi românii ne-am format această cultură, în consonanţă cu viaţa de concert românească de dinainte de anii 90.

 • acum 6 ani

  Enescu 2015. Grand finale în coadă de peşte

  Feeling meh – e una dintre găselniţele marelui ecran şi forum virtual care e Facebook, invenţia cronofagă ce ne-a subjugat astăzi aproape pe toţi cu o dependenţă pasiv-agresivă, mai puternică decît alcoolul sau tutunul după cum spun specialiştii.

 • acum 6 ani

  Janine Jansen, o iubire necondiţionată

  O iubesc de mult pe Janine. E o relaţie veche şi aşezată, mărturisită public cu voce tare. O iubire fără năbădăi şi fără nici un fel de condiţionări. Trebuie spus că şi soţia mea ştie de amorul ăsta unilateral, şi-l tolerează înţelegătoare.

 • acum 6 ani

  Simfonia a III a de George Enescu şi extraordinarul domn Petrenko

  Muzica lui Enescu, cântată magnific. În care incredibila energie a tînărului dirijor rus şi minuţiozitatea ştiinţei sale muzicale au transformat spaţiul sonor al monumentalei partituri care e Simfonia a III a de George Enescu într-o muzică extraordinar de umană, înainte de toate.

 • acum 6 ani

  Enescu, din nou pentru totdeauna

  Câteva, puţine momente pînă la cadenţa finală a ediţiei 2015 a Festivalului Enescu. Una minunată, ca întotdeauna cu plusuri şi minusuri, cu fericiri şi dezamăgiri intime pentru fiecare, cu ore de muzică încântătoare şi interpreţi de legendă pe care ni-i vom aminti multă vreme de-acum înainte.

 • acum 6 ani

  David Grimal et Les Dissonances. Invers

  44.00 Finale partea I: Cascade de aplauze la sfârşitul bisului lui Xavier Phillips. Mă ridic să plec, nu pot sta la Brahms. Uneori, înţelegi mai bine întregul când derulezi pe bucăţi, înapoi. Solistul primeşte ceremonios un trandafir de la o doamnă complet în alb, instrumentiştii aplaudă şi ovaţionează ca apucaţii.

Vezi mai multe
Modifică Setările