Andreea Sorescu

Andreea Sorescu

Director Asociaţia „Învingem Autismul“
 • acum 9 ani

  Când înotul devine caritabil

  Eu mâine, sâmbătă, 6 iulie, îmi iau mai mulţi prieteni şi familia şi merge la Swimathon Bucureşti. Nu ştiu să înot, deşi mi-ar plăcea. Dar sunt şase oameni acolo, printre alte zeci, care ştiu să înoate şi care participă pentru o cauză în care credem împreună.

 • acum 9 ani

  Cum îi pregătim pe copiii cu autism pentru viaţă

  Alexia are 5 ani şi are autism. Copiii ca Alexia, diagnosticaţi cu autism, au bariere reale de a comunica  ceea ce au nevoie, ceea ce le place, de a se adapta mediilor sociale, de la şcoală la un loc de muncă şi de a-şi dobândi abilităţi de viaţă.

 • acum 9 ani

  Viaţa ca un puzzle. Viaţa în albastru

  Acum cinci ani, la sfârşitul lunii martie, mergeam cu băiatul meu, în vârstă de doi ani jumătate la neuropsihiatru. La insistenţele mele, pediatra ne dăduse o trimitere la specialist. Eram îngrijoraţi că Toma nu vorbea.

 • acum 9 ani

  Oboseala lătratului la lună

  Recenta criză a citostaticelor este un exemplu foarte clasic al felului în care statul român nu reuşeşte să rezolve nevoia, în acest caz, de viaţă şi de moarte, a unor cetăţeni care au drepturi. Şi toate acestea ca efect direct al birocraţiei româneşti, care aici nu este doar proverbială, este deja criminală.

 • acum 10 ani

  Despre moarte şi viaţă în toate felurile

  Anul începe destul de ciudat, ca să nu zic halucinant. Cu multe discuţii despre moarte şi mai ales despre cum ar trebui să murim, discuţii ce au loc la dezbateri TV sau în spaţiul public, ca de exemplu în faţa unui crematoriu sau în faţa unui penitenciar.

 • acum 10 ani
 • acum 10 ani

  Cum am adormit la un film despre Ion Antonescu

  Acum câteva zile intram de pe facebook pe un link al unui articol online recomandat (http://www.ziaruldeiasi.ro/opinii/consecintele-trecutului-fascist-etnicist~ni965e) şi mă îngrozeam la propriu despre ce citeam în el încă de la început: “România: singurul stat european, cu excepţia Germaniei, care a construit şi administrat lagăre de concentrare. România: statul care a ucis cel mai mare număr de evrei, după Germania.”

 • acum 10 ani

  Şcoala pentru copiii cu autism. Sau povestea unei fotografii neclare

  Această fotografie nu este neclară dintr-o banală neglijenţă de folosire a aparatului. Aceasta este o fotografie care a ieşit aşa, nefocusată. Prin lipsa ei de claritate  exprimă toate emoţiile prin care trecea autoarea, în momentul în care a apăsat pe declanşator.

Vezi mai multe
Modifică Setările