Andreea Molocea

Andreea Molocea

Feministă
 • acum 6 ani

  Guest post. Acest rău fără nume: hărţuirea stradală asupra femeilor

  Mă întreb deseori: „cine sunt eu?“, „ce loc am în lumea asta?“ şi „cum îmi folosesc experienţele şi potenţialul pentru a schimba ceva în bine?“. Sunt o femeie tânără, albă, heterosexuală, precizează Simona Maria Chirciu, invitată să opineze despre hărţuirea pe strada a femeilor, pe pagina mea de blog.

 • acum 6 ani

  Femeile şi frica de aur

  Frica te ţine în siguranţă, frica te face atentă; asta eşti educată. Trebuie să respecţi frica şi trebuie să asculţi. Problema este că frica nu te poate proteja, nu te poate salva. Problema este că oricâtă frică, oricâte precauţii am lua noi femeile suntem expuse abuzurilor sexuale. #violulecrima.

 • acum 7 ani

  Demisia lui Ioan Rus nu potoleşte setea de dreptate

  Ioan Rus şi evenimentele de astăzi nu sunt praf în ochi; personal cred că acum oamenii sunt însetaţi de dreptate şi o demisie nu le mai potoleşte setea. Vor vrea toate demisiile posibile şi vor vrea politicieni după gratii, indiferent de partid. Poate pentru alegatorii săi, ce s-a petrecut astăzi va da un moment de respiro premierului, dar lucrurile doar se adună şi nimic din ce va face nu mai poate opri avalanşa.

 • acum 7 ani

  Femeile din „jurul“ Preşedintelui

  Cu ocazia zilei de 8 mai, ziua egalităţii de şanse, Preşedintele Klaus Iohannis menţionează că această zi a fost semnată de el în martie, un reminder al faptului că noi femeile am primit un fel de cadou nesperat şi că el, în cele câteva luni de preşedinţie, a făcut ceva şi pentru noi.

 • acum 7 ani

  Film „Fifty Shades of Grey”. 50 de umbre ale abuzului

  Avem o poveste. O tânără virgină de 21 de ani, Anastasia Steel, visătoare, amatoare de literatură britanică, întâlneşte un tânăr de 27 de ani, Christian Grey, pragmatic, amator de BDSM, cu un imperiu la picioare. Întrebarea care a stat la baza a sute de articole scrise până acum este: ce anume din această carte scrisă prost şi ce anume din acest film a atras milioane de femei de au transformat 50 Shades of Grey într-un fenomen global?

 • acum 7 ani

  Despre tăcere şi putere. Apel la solidaritate cu femeile hărţuite sexual

  Hărţuirea sexuală este un abuz de putere, iar victime îi sunt femeile de cele mai multe ori. Este o formă complexă de abuz, care nu poate fi dovedită cu uşurinţă. Cazul mediatizat în jurul conferenţiarului Dumitru Păduraru dovedeşte că se poate face dreptate, iar agresorul expus. În aceeaşi măsură, o dată cu acest caz a ieşit la iveală o altă chestiune ce ţine de tăcerea femeilor cu privire la acest tip de comportament.

 • acum 8 ani

  Câte femei trimitem în PE?

  În urma alegerilor europarlamentare de ieri, 25 mai a.c., rezultatele conform BEC (ora 11) stau în modul următor:

Vezi mai multe
Modifică Setările