Alin Paicu

Alin Paicu

Jurnalist
 • acum 5 ani
 • acum 6 ani

  Lumea fără paişpe

  Pentru puştiul şaten şi slăbănog, fotbalul începuse fix în trimestrul trei din clasa a treia, cu Mondialul din Argentina. Era 1978, iar Didier Six şi Mario Alberto Kempes l-au încântat imediat, probabil pentru că alergau cu părul în vânt şi cu privirea departe, ca pieile roşii peste preria nesfârşită.

 • acum 7 ani

  Fata care nu ştia să fie supărată

  Pe Mimi Voicu n-a văzut-o nimeni tristă. Şi nu pentru că n-ar fi lăsat să se vadă, ci pentru că, pur şi simplu, aşa era ea. Pe Facebook, la job, pe terasă, la cursurile de yoga sau pe Dâmboviţa, cu canotca, tânăra de 33 de ani era însoţită, inevitabil, de cel mai bun tovarăş: un zâmbet frumos ca un riff de chitară.

 • acum 7 ani

  De ce s-au călcat fanii în picioare pentru un bilet la România-Finlanda

  Doar preţul modic al unui bilet la România-Finlanda, 20 de lei, şi aroma calificării care pluteşte în aerul de octombrie nu justifică aglomeraţia de la ghişeele „Arenei Naţionale”. Explicaţia e, probabil, mult mai simplă şi ţine de anatomia sufletului: şi fără Dumitrache, şi fără Cămătaru, şi fără Hagi, echipa naţională rămâne cel mai drag tablou din sufrageria fanilor.

 • acum 7 ani

  Vacanţă în Noua Zeelandă din mijlocul României

  La insistenţele celor dragi, mi-am pus comoditatea-n cui şi am mers, de Paşti, la Cheia, satul braşovean situat la şapte kilometri de Bran. Mai fusesem acolo în februarie 2007, într-un team-building, dar concentrat la rigorile probelor, n-am avut vreme, atunci, să bat la pas Cheia, poate cel mai încântător dintre cele cinci sate ale comunei Moieciu.

 • acum 8 ani

  Penitenţa unui ziarist

  Într-o vreme în care D, N şi A au devenit cele mai nesuferite majuscule pentru mulţi dintre stăpânii de ieri şi de azi ai României, iar cei aflaţi deja în spatele fileului şi-au descoperit veleităţi de meşteşugari sau de scriitori, un jurnalist înspăimântător de erudit a decis să-şi publice prima carte, la vârsta de 46 de ani.

 • acum 8 ani
 • acum 8 ani

  O cină cu Ion Ţiriac

  Ion Ţiriac, cel mai bogat fost sportiv din lume, cu o avere de două ori mai mare decât a lui Michael Jordan şi de patru ori mai mare decât a lui Tiger Woods, adoră să stea la şuete, indiferent că e vorba de Bucureşti, Monte Carlo, Nairobi sau Miami.

Vezi mai multe
Modifică Setările