Alexandru-Bradut Ulmanu

Alexandru-Bradut Ulmanu

 • acum 9 ani
 • acum 9 ani

  VIDEO Români cu nume fistichii: de la Flocea la Brusli. Cum îşi mai botează românii copiii?

  Aproape jumătate din populaţia României poartă nume de sfinţi, însă Biblia nu a reprezentat o sursă de inspiraţie pentru alte câteva sute de mii de părinţi care au ales să-şi boteze copiii după mărci auto, instituţii ale statului, continente, ţări, arme sau organe umane. Din anuarul statistic al României nu lipsesc nici numele inspirate de actori de la Hollywood, instrumente muzicale şi fenomene ale naturii.

 • acum 9 ani

  VIDEO Atelierul unde copiii prind drag de cărţi şi poveşti

  Şase sau şapte copii, instalaţi confortabil într-un colţ cu pernuţe mov de la etajul librăriei Humanitas Kretzulescu, extrag dintr-un coşuleţ marionete de pus pe degete. Au grijă să-şi ţină ochii strâns închişi atunci când bagă mâna în coş.

 • acum 10 ani

  Pachetul magic cu iluzii

  Dacă există vreo meserie ai cărei practicieni îşi doresc să fie priviţi cu uimire şi neîncredere, este meseria lui Andrei Gîrjob.

 • acum 10 ani

  VIDEO De la jurnalism la artă. Ilustraţii şi pandantive cu mesaj

  Mulţi oameni cumpără şi primesc calendare în preajma sărbătorilor. Simona Pavel şi le face singură. Velocalendarul 2013, lucrat împreună cu Andreea Toader de la skirtbike.ro, înfăţişează câte o bicicletă în acuarelă pentru fiecare lună a anului viitor.

 • acum 10 ani

  Revelion la Turnul Postăvăriei

  Meseria lui Florin Palade e să se caţere pe clădiri. Când eşti alpinist utilitar, faci de toate, zice el. Speli geamuri, repari una-alta, pui aparate de aer condiţionat. Însă de pictat, Florin nu mai pictase până acum. Nu pe o clădire, în orice caz.

 • acum 10 ani

  Când şcolarii învaţă despre moarte

  "Tata, dacă mă împuşcă un om rău la şcoală, să ştii că eu am avut o viaţă fericită". Cuvintele copilului meu, rostite cu câteva luni în urmă, pe când locuiam în SUA, îmi răsună în minte de când am aflat de masacrul comis de un descreierat la o şcoală din Connecticut.

 • acum 10 ani

  FOTO VIDEO „Tribul”, cea mai frumoasă afacere pe bicicletă. Curierat pe două roţi în Capitală

  Băieţii de la „Tribul" nu sunt doar o gaşcă de biciclişti haioşi, ci sunt chiar un spirit. Dincolo de aplecarea lor pentru transportul alternativ, ei oferă o variantă interesantă şi rapidă de livrare a coletelor. În aproximativ o oră ei pot duce în toate colţurile Bucureştiului orice colet de dimensiunea unui rucsac. La începutul toamnei, reporterii adevarul.ro au stat de vorbă cu băieţii de „Tribul“ şi vă spun şi vouă povestea lor.

Vezi mai multe
Modifică Setările