Alexandra Proca

Alexandra Proca

Jurnalist
 • acum 7 ani
 • acum 7 ani

  Votul meu din California contează

  Cînd partidele politice se schimbă şi alianţele se fac şi se desfac, e greu ca imigrant să înţelegi ce se petrece in politică. Şi totuşi, de data asta, alegerile prezidenţiale par chiar şi de la mare depşrtare mai importante ca niciodata acum. De aceea, azi o sa votez.

 • acum 8 ani
 • acum 9 ani

  Când ies cu fetele în oraş

  Odată demult, când eram cred prin clasa a patra am avut, zic eu, o idee genială. I-am luat mamei, care de altfel ura ziua de 8 martie (“e sărbătoare comunistă, dragă, noi nu sărbătorim din astea”) patrurăsaduri de roşii din vechea Hală Unirii. Luasem tramvaiul 12 de lângă şcoală, de pe 11 iunie, mersesem pâna la Piaţa Unirii şi coborâsem imediat după ce făcuse cotul larg al pieţei, chiar în faţa Halelor.

 • acum 9 ani

  De ce iubesc ziua Recunoştinţei

  Azi e patra joi din luna noiembrie şi ca în fiecare an, în Statele Unite, se sărbătoreşte Ziua Recunoştinţei – Thanksgiving. Nu ştiu cum am ajuns să iubesc atât de mult sărbătoarea asta care, acum mai mult de 12 ani, când am venit în California, mi-era indiferentă. Cu timpul, cred că am ajuns să fiu recunoscătoare pentru cine am devenit.

Vezi mai multe
Modifică Setările