Ştefan Morar

Ştefan Morar

Doctorand în ştiinţe politice
 • acum 4 luni
 • acum 11 luni

  Liviu Dragnea vs. Emmanuel Macron: euroscepticism vs. Europenism

  Pe 4 martie apărea pe site-ul preşedinţiei Franţei un manifest adresat de Emmanuel Macron cetăţenilor europeni. Uniţi prin valori şi istorie, aceştia trebuie să participe la alegerile europarlamentare pentru a combate pericolul naţionalist iminent.

 • acum 1 an

  De ce România nu este o ţară suverană

  Discuţiile din ultima vreme, fie îndreptate împotriva Bruxelles-ului, fie împotriva multinaţionalelor, a refugiaţilor, sau a statului paralel, aprind o serie de dezbateri pe tema suveranităţii de stat.

 • acum 2 ani

  Cum schimbăm clasa politică din România?

  Nu prea am mai scris în ultimul timp. Ştiţi, sunt cam ocupat aici în diaspora. Doctoratul îmi ia între 12 şi 16 ore pe zi în ultimii doi ani. Da… aici în Canada doctoratele se fac pe bune… mergi la cursuri, citeşti între două şi cinci cărţi săptămânal, corectezi sute de examene pe trimestru, faci tutorial cu studenţii, faci cercetare pentru profi şi scrii.

 • acum 2 ani

  Cum poate fi explicat antioccidentalismul celor din coaliţia de guvernământ?

  Atacurile tot mai grave la adresa occidentului, fie SUA sau UE, pot fi explicate din mai multe perspective. Ceea ce este foarte limpede însă este faptul că pesediştii împreună cu electoratul lor nu au nici cea mai mică idee despre cum funcţionează „Bruxelu“ sau parteneriatul strategic cu SUA. De ce cred asta?

Vezi mai multe