Cătălina Florina Florescu

Cătălina Florina Florescu

Vezi mai multe
 • acum 4 zile

  Avion, avion, ia-mă şi pe mine-n zbor!

  În 2005 a fost pentru prima dată de când am plecat din ţară în care nu m-am putut urca în avion. Născusem în aprilie şi nu avea sens să mă merg cu un bebeluş în avion cu escală. În 2005 în ajun de Crăciun tata pleca la "angeri" cum urma sa zică fi-miu peste ani îngerilor.

 • acum 23 zile

  Ziua naţională a supravieţuitorilor de cancer

  În prima duminică a lunii iunie, în SUA supravieţuitorii cancerului sunt onoraţi fie în mod intim, fie prin diverse evenimente organizate. Pe mama am pierdut-o în 1992 de cancer la sân, dar de atunci o continui alături de sora mea.

 • acum 26 zile

  Libertatea de a gândi şi alege

  Când am lovit comunismul cu măciuca nu mi-aş fi imaginat, nici în cel mai terifiant coşmar, că oamenii se vor lăsa pradă altei maladii, extremismul religios. În retrospect, am fost naivă.

 • luna trecuta

  1 iunie în carantină

  Luna iunie începe într-o luni când mergem la muncă, lăsăm weekend-ul în urmă. Numai că aici unde locuiesc ziua de 1 iunie 2020 marchează cea de-a 14 săptămână de carantină. Şi chiar mai mult.

 • luna trecuta

  Piesa anului, „Hai să vorbim despre viaţă!”

  Ana Sorina Corneanu scrie cel mai lung monolog din câte am citit eu în orice piesă de teatru. Poate mă înşel. Simt că mă înşel. E uman după 11 săptămâni de carantină pe coasta de est a SUA.

 • acum 2 luni

  Early Sunday Morning/Dimineaţa devreme

  "Early Sunday Morning" ca în pictura celebră din 1930 a pictorului american Edward Hopper, dar şi ca în exact cum m-a întâmpinat duminica asta, de 26 aprilie 2020. Mai întâi cu un răsărit de soare. Apoi cu vestea unei morţi. In memoriam, pentru Eugeniu Barău.

 • acum 4 luni

  Uitându-mă la tine, mamă

  În 1951 Nat King Cole cânta "Unforgettable." Peste 4 decenii, fata lui, Natalie urma să cânte melodia în duet cu tatăl ei, un duet posibil datorită tehnologiei pentru că Nat nu mai era atunci în viaţă. "Unforgettable/Thats's what you are/And forever more, that's how you'll stay."

 • acum 4 luni

  Debut la New York cu o piesă LGBTQ

  Ce poţi face cu o singură replică auzită chiar înainte să te dai jos din pat? Mai întâi nu ştii că este replică. Dar ce e de fapt, un gând? Este oricum prea dimineaţă şi trebuie să îţi laşi visele în culise până când orele devin din nou plastice, minutele curg altfel, eşti iar în pat aproape să treci dincolo, în vis.

Vezi mai multe