Claudia Postelnicescu

Claudia Postelnicescu

Avocat & Consultant
 • acum 4 luni

  Viaţa, dreptul la viaţă şi agenda pentru viaţă

  O decizie recentă a unei instanţe din Marea Britanie a făcut vâlvă şi s-a discutat în mai multe ţări: decizia Curţii Supreme în cazul Alfie Evans, un băieţel de 23 de luni bolnav de o boală neurovegetativă gravă şi incurabilă, care i-a afectat iremediabil creierul (copilul a sfârşit prin a nu avea creier), prin care instanţa a stabilit că este în interesul superior al copilului

 • acum 10 luni

  Să ne tăiem (cu) Baltagul

  „Rafinamentul ochiului minţii care-i permite să vadă delicatele deosebiri între oameni, între faptele şi motivele lor, şi care constituie adevăratul gust, este imposibil fără sprijinul literaturii mari.“

 • acum 1 an

  De ce Coaliţia pentru Familie nu este un proiect despre familie

  Context: Membrii şi fondatorii Coaliţiei pentru familie au decis într-o zi că familia tradiţională este sub asediul şi presiunea unor pericole intolerabile, care se manifestă în principal în comunitatea LGBT, în sensul că membrii acesteia şi-au pus în minte să se căsătorească neapărat între ei, iar acest fapt ar distruge familia tradiţională.

 • acum 1 an

  De ce e România aşa?!

  A sosit momentul ca femeile care respingeau feminismul, printre care mă număr, să lupte altfel, pentru un feminism care pune demnitatea şi libertatea femeii pe primul loc. Mai ales demnitatea. Vreau să văd CV-urile bărbaţilor politicieni şi cum au ajuns ei în funcţii de putere.

 • acum 1 an

  Coaliţia pentru familie - agenda unui proiect anti-liberal, populist-naţionalist

  Evenimentele recente din Budapesta şi Moscova, unde guvernul Viktor Orban îl demonizează pe George Soros, conform unui model folosit cu succes şi de PSD în campania electorală pentru alegerile parlamentare, ne arată un pattern, un tipar similar după care noii populişti acţionează în Europa de Est, către destinaţia firească a unui model putinist desăvârşit.

 • acum 1 an

  Curtea Constituţională şi Decizia nr. 68/2017 – lanterna şi fumigenele

  Motivarea CCR a declanşat o avalanşă de opinii mai mult sau mai puţin argumentate, îndeosebi din partea celor fără studii juridice, care acuză vehement CCR de pactizarea cu PSD. Argumentele lor sunt, deseori, o serie de supoziţii şi interpretări strident subiective ale unor presupuse intenţii ale unor judecători CCR sau ale legăturilor acestora de rudenie, sau altfel de conexiuni, cu PSD.

 • acum 2 ani

  Dezmeticirea. Câteva clarificări juridice pe tema Ordonanţelor 13 şi 14

  În ultimele săptămâni s-au vehiculat multe teorii juridice şi para-juridice pe tema recentelor ordonanţe de urgenţă ale guvernului Grindeanu, de acum nefasta OUG nr. 13/2017 care conţinea anumite prevederi deloc subtil dedicate unei anumite categorii de inculpaţi, ceea ce a generat o imensă revoltă publică, cu proteste în majoritatea oraşelor mari.

 • acum 2 ani
Vezi mai multe