Scandalul din Coaliție ia amploare. Liberalii cer capul lui Rafila, „ministrul de coasa”, iar PSD sare la gâtul „poznașului din slujba țării”
0Scandalul morților de la Spitalul Pantelimon s-ar putea lăsa chiar cu demiterea ministrului Sănătății, Alexandru Rafila. O cer chiar membrii de vază din PNL, care îl numesc pe Rafila - „ministrul cu coasă”.
Florin Roman, deputat PNL și fost ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării, îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl demită pe Rafila, pentru a deveni „primul ministru cu coasa”
„Fiecare zi în care dl Rafila, ministrul cu coasa, este în funcție, nu este altceva decât o insultă la adresa rudelor victimelor de la secția ATI a spitalului Sfântul Pantelimon. Dacă dl Marcel Ciolacu refuză în continuare să-l demită pe ministrul cu coasa, înseamnă ca domnia sa este de acord cu drama de la Pantelimon. Demisia directorului de la Sf Pantelimon nu este suficientă, pentru ca dl Ciolacu să ascundă dramele acelor oameni, sub preș! Demiteti-l pe ministrul cu coasa, domnule Ciolacu, altfel veți rămâne în istorie ca primul ministru cu coasa”, a scris, pe pagina sa de Facebook, Florin Roman.
La rândul său, Virgil Popescu, deputat PNL și fost ministru al Energiei, cere măsuri urgente în cazul deceselor pe bandă rulantă de la Pantelimon, lovind, cu mantă, tot în Alexandru Rafila.
„Responsabilitatea se clădește prin acțiuni concrete, nu prin atacuri gratuite. Premierul Ciolacu ar trebui să își dea seama că gravitatea cazului de la spitalul Pantelimon cere măsuri imediate, nu tergiversări sau jocuri politicianiste. Criza internă și contextul geopolitic din vecinătate și internațional nu lasă loc de “pesedisme”! Asumare! Măsuri concrete! Decizii! Asta cerem de la premierul țării! Domnule Ciolacu, românii s-au săturat de “politică de barbut”, a spus acesta.
„Marcel Ciolacu îl ține în brațe pe ministrul Rafila”
Ionuț Stroe, deputat PNL și fost ministru al Tineretului și Sportului, îl apostrofează pe premierul României, spunând că „cel mai grav ,,MALSPRASI" al PSD este faptul că „Marcel Ciolacu îl ține în brațe pe ministrul Rafila”.
„Cel mai grav ,,MALSPRASI" al PSD este faptul că Marcel Ciolacu îl ține în brațe pe ministrul Rafila.
Țara e zguduită de tragedia de la Spitalul Sf. Pantelimon și Marcel Ciolacu încearcă să distragă atenția publică. Domnul Ciolacu se preface că nu vede faptul că în mandatul său, din nefericire, mor oameni în spitale, cu acuzații cutremurătoare din partea procurorilor. Este inacceptabil modul perfid în care se încearcă a se acoperi acest scandal sau a se susține oameni politici care în momentul de față vor chiar să își facă loc pe listele PSD. Acestea sunt lucrurile pe care ar trebui să se concentreze premierul când țara arde, nu cartea lui Nicolae Ciucă. Cred că Marcel Ciolacu ar trebui să învețe din experiența altor foști premieri și președinți PSD, care au fost penalizați la vremea lor de români tocmai pentru această aroganță și agresivitate excesivă, mai ales în momente în care și-au pregătit candidatura pentru prezidențiale”
Premierul Marcel Ciolacu a vorbit joi, într-o conferință de presă, despre scandalul de la Spitalul Pantelimon din București și a vrut să transmită ideea că există suspiciuni de omor cu premeditare, nu un accident. În locul termenului ”malpraxis” însă, premierul a pronunțat ”malsprasi”, după cum se vede pe clipul transmis de guvern și prezentat de Aktual24.
Replica PSD nu a întârziat să apară: „poznaș în slujba țării”
Remus Mihalcea, deputat PSD și medic, spune că PNL-iștii sunt „dezastruoși în sondajele pentru Cotroceni” și nu ar trebui să politizeze un caz medical „dramatic, dar izolat”.
„Salvați de la 10% de PSD în urmă cu 2 ani, dar în continuare dezastruoși în sondajele pentru Cotroceni, liberalii încearcă să-și recâștige electoratul de dreapta în pragul alegerilor, mimând o distanțare de PSD, după ce numai cu ajutorul PSD s-a dovedit că sunt în stare sa guverneze o țară.
Mai grav este că “ostașul necunoscut” de români și chiar de propriul partid uneori (altfel de ce ai pune exact 762 de *ciuci pe șoselele din toată țara?) încearcă acum să atace murdar PSD-ul cu absolut orice ocazie, inclusiv pe spatele unui/unor morți (apropo... 2015, ceva mi se pare cunoscut aici în comportamentul odios al liberalilor).
Una dintre aceste încercări recente, probabil cea mai abjectă, a avut loc astăzi. După ce au închis românii în case și i-au obligat să-și îngroape părinții în saci negri de plastic, timp de 2 ani, liberalii îndrăznesc acum să atace PSD-ul, direct sau indirect, prin politizarea unei drame de nedescris din sistemul sanitar, cazul Pantelimon, dar și prin punerea unei etichete generale asupra tuturor medicilor din această țară. Medici printre care mă aflu și eu, domnule Ciucă.
Nu este drept ceea ce faci, ostașule, nici în fața românilor și nici în fața lui Dumnezeu. Pentru că acești oameni salvează vieți. Cea sau cei care au comis o crimă odioasă vor plăti în fața legii. Până atunci, liberalilor, ar fi bine să vă vedeți de campanie, iar cazurile penale să le lăsați în seama justiției. Cu cât politizați mai mult acest subiect, cu atât discreditați mai tare un întreg sistem medical alcătuit din oameni care salvează zilnic alți oameni. Pentru că asta este menirea lor. Cazul de la Pantelimon este dramatic, dar izolat. Acea doctoriță, daca se va dovedi ca și-a încălcat jurământul, nu îi mai reprezintă pe medici.
Iar tu, un „poznaș în slujba țării” (deși e bună, replica nu-mi aparține), ar trebui să-ți vezi de carte. Deja s-au scurs 2 milioane de euro din cele 4 care sunt planificate pentru campania de marketing, dar „biblia” muncitorilor din PNL încă nu a apărut”, a scris, pe pagina sa de Facebook, Remus Mihalcea.
Alexandru Rafila refuză să demisioneze, deocamdată. El a declarat că, imediat după izbucnirea scandalului la începutul lunii aprilie, s-au întreprins măsuri legale pentru investigație. Corpul de control al ministerului a verificat aspectele administrative, fără a găsi probleme medicale a declarat acesta. Pe 11 aprilie, Colegiul Medicilor București a fost solicitat și a trimis o echipă de specialiști, care a realizat o anchetă profesională timp de două săptămâni, fără a identifica riscuri pentru pacienți. În paralel, spitalul a făcut o sesizare la parchet și a colaborat cu autoritățile, furnizând documentele și echipamentele necesare anchetei.