Doi lideri PNL cer scoaterea UDMR de la guvernare: „Nu are ce să mai caute”

0
Publicat:

Eugen Pîrvulescu (Teleorman) și Adrian Cozma (Satu Mare) solicită scoaterea UDMR de la guvernare, după atitudinea lui Csoma Botond de la ședința solemnă de 1 Decembrie, apoi lipsa de reacție a liderilor Uniunii de Ziua națională.

Liberalii îi vor plecați pe cei de la UDMR de la guvernare FOTO Inquam Photos
Liberalii îi vor plecați pe cei de la UDMR de la guvernare FOTO Inquam Photos

UDMR nu are ce să mai caute la guvernare. Liderii UDMR nu au transmis niciun fel de mesaj României, românilor de Ziua Națională. Nici măcar unul de minimă decență, un simplu la mulți ani. Nici pe pagina UDMR nu există vreun mesaj și cred că acest lucru îi descalifică. Cum poți pretinde că reprezinți o țară dacă îți arăți pe față disprețul față de ea?”, a transmis Adrian Cozma, președinte al PNL Satu Mare și vicepreședinte.

De 15 martie toți de aici le adresăm maghiarilor mesaje de la mulți ani. Și o facem din respect. Nu le cerem să se bucure, deși in această țară guvernează la nivel central și local, au primari, președinți de consilii județene. UDMR are reprezentare mai mare în raport cu numărul de cetățeni de etnie maghiară fiind avantajați foarte mult de sistemul de vot și cu toate astea nu vedem o conexiune a lor cu statul român, nu vedem respect față de însemnele naționale, dimpotrivă.  Cred că trebuie să refacem formula guvernării. UDMR nu mai poate reprezenta statul român la acest nivel”, a completat Adrian Cozma. 

La Teleorman liberalii nu se mai simt bine cu UDMR la guvernare

Cu o poziție dură la adresa partidului condus de Kelemen Hunor a venit și Eugen Pîrvulescu, președintele PNL Teleorman. „UDMR să iasă de la guvernare!Ardealul a fost și va fi românesc!După ce UDMR prin vocea deputatului Csoma Botond a sfidat românii în Parlamentul României de ziua națională spunând că „Ardealul nu era numai românesc, ci și unguresc, săsesc și evreiesc, parlamentarii UDMR au făcut front comun și au ignorat complet România pe 1 Decembrie.Nici unul dintre parlamentarii maghiari care beneficiază de toate drepturile pe care România le oferă cu atâta generozitate și cu bunăvoință și îi tolerează de peste 30 de ani în cele mai înalte funcții ale statului - să nu uităm că în guvernul României avem un viceprim-ministru și 3 miniștri de la UDMR!!!”, a scris pe pagina sa de Facebook Pârvulescu.

Liberalul e nemulțumit că niciun lider UDMR-ist nu a dat vreun mesaj de 1 Decembrie. „Nici unul nu a binevoit să transmită un simplu mesaj de La Mulți Ani de ziua națională, sfidând astfel România și poporul român!Prin urmare, răspunsul meu pentru UDMR este:România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil! Dacă nu puteți accepta și respecta acest lucru, ieșiți de la guvernare!”, a precizat șeful PNL Teleorman.

UDMR n-are de ce să-și ceară scuze

Csoma Botond a fost liderul de grup al UDMR care la ședința solemnă de 1 Decembrie a afirmat că Ardealul a fost și ungureasc, declarație care a stârnit tensiuni. Marcel Ciolacu a punctat, într-un interviu dau RTV de 1 Decembrie, că așteaptă scuzele lui Csoma. Însă într-o interbenție scurtă la Antena 3, liderul de grup al UDMR a subliniat că nu are de ce să-și ceară scuze.

La rândul lor, prin vocea lui Radu Oprea, purtătorul de cuvânt a precizat că sunt necesare scuze. „Trebuie o discuție în Coaliție. Cred că scuzele trebuie să vină foarte curând”, a punctat Oprea într-o intervenție la Antena 3.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite