Zoofilia este legală atât timp cât nu există penetrare, potrivit Curţii Supreme a Canadei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Wikipedia.org
Foto Wikipedia.org

Actele sexuale cu animale sunt legale în Canada, atât timp cât nu are loc o penetrare, potrivit unei decizii surprinzătoare a Curţii Supreme din această ţară, potrivit independent.co.uk.

Hotărârea magistraţilor canadieni a venit în urma cazului unui bărbat din Columbia Britanică, cea mai vestică provincie a Canadei, condamnat pentru 13 fapte de agresiune sexuală asupra fiicelor sale vitrege, inclusiv una care implica un animal. Bărbatul, identificat doar după iniţialele numelui, DLW, a fost achitat însă de acuzaţia de zoofilie în urma deciziei Curţii Supreme.

Avocaţii lui DLW au susţinut că, din punct de vedere juridic, potrivit codului penal canadian în vigoare, zoofilia este legată de sodomizarea unui animal. Termenul care indică fapta penală legată de sexul cu animale fost folosit pentru prima dată în codul penal canadian din 1955, dar nu a fost niciodată definit pentru a include toate tipurile de acte sexuale cu animale, singura referire la actul sexual cu un animal fiind definită în codul penal din 1892, la categoria sodomie.

„Deşi zoofilia a fost adesea inclusă în categoria actelor precum sodomia, penetrarea este esenţa - actul definitoriu - al faptei penale“ au decis judecătorii, care au hotărât, cu o majoritate de 7 la 1, că actul sexual cu un animal poate fi pedepsit, potrivit legilor în vigoare, doar dacă prespune penetrare.

Potrivit documentelor depuse în cadrul procesului, DLW a pus unt de arahide pe organele genitale ale victimelor sale şi a lăsat câinele familiei să le lingă, în timp ce el înregistra totul cu o cameră video. De asemenea, bărbatul ar fi încercat să pună câinele să facă sex cu una dintre fiicele vitrege, dar actul a eşuat.

DLW execută în prezent o pedeapsă de 16 ani de închisoare şi a contestat în instanţă acuzaţia de zoofilie.

Judecătoarea Rosalie Abella a fost singura dintre cei 8 magistraţi ai Curţii Supreme care a votat diferit în cadrul sentinţei, dorind ca instanţa supremă canadiană să respingă apelul.

„Acţiunile cu scop sexual care implică animale au un caracter exploatator inerent, indiferent dacă există sau nu penetrare“, a scris judecătoarea.

Reprezentanţii organizaţiei Animal Justice, care se ocupă de drepturile animalelor, care a adus cazul în faţa judecătorilor Curţii SUpreme, au declarat că speră ca decizia magistraţilor să încurajeze Parlamentul canadian să modifice legislaţia neactualizată de foarte mulţi ani care nu protejează animalele.

„Începând de astăzi, legea canadiană le permite celor care abuzează de animale să le folosească pentru propria satisfacere sexuală. Acest lucru este complet inacceptabil, contrar oricăror aşteptări ale societăţii şi nu poate continua“, a declarat, pentru independent.co.uk, Camille Labchuk, director executiv al Animal Justice. Labchuck a mai spus că speră ca politicienii să modifice rapid legea pentru a pedepsi penal orice tip de act sexual cu un animal.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite