Violenţa conjugală creşte cu 200% în Costa Rica atunci când naţionala joacă la Cupa Mondială

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile guvernamentale din Costa Rica au anunţat săptămâna această creşterea numărului plângerile de violenţă în familie în timpul meciuri ale echipei naţionale de fotbal la Cupa Mondială într-un mod alarmant, informează lainfo.es.

Violenţa conjugală creşte cu 200% în Costa Rica atunci când naţionala antrenată de Jorge Luis Pinto joacă la Cupa Mondială, a anunţat Ministerul Securităţii Publice şi Institutul Femeii din această ţară.

„Bărbaţii sunt pe cale să transforme o sărbătoare naţională într-o ruşine. Trebuie să punem capăt acestor violenţe”, a declarat Alejandra Mira, ministrul pentru apărarea drepturilor femeilor, oficial care a specificat faptul că dacă înainte de competiţia fotbalistică numărul plângerilor era undeva în jur de 75-80 zilnic, în prezent numărul acestora a depăşit 150 de sesizări.

Datele furnizate de poliţie arată o corelaţie directă între consumul de alcool şi acţiunile violente îndreptate împotriva femeilor în timpul partidelor Cupei Mondiale.

Autorităţile au lansat campania "Cartonaş roşu pentru violenţa conjugală", pentru a pune capăt acestor violenţe. În această privinţă, a subliniat faptul că ei acordă o atenţie deosebită zilei de sâmbătă, când echipa Costa Rica disputa al treilea sfert de finală al Mondialului brazilian în compania Olandei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite