VIDEO Singurul bărbat gheişă al Japoniei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fiul unei apreciate gheişe din Japonia a decis, după moartea mamei sale, să urmeze cariera acesteia. Bărbatul conduce un stabiliment de gheişe, unul dintre puţinele care mai există în Tokyo.

Eitaro este un tânăr de 26 de ani care şi-a pierdut mama, o gheişă foarte apreciată, după o grea luptă cu cancerul. Faptul că este bărbat nu l-a împiedicat să-şi urmeze vocaţia de gheişă, pe care şi-a descoperit-o cu mult înaintea acestei tragedii, potrivit cotidianului britanic Daily Mail. El a luat cursuri de dans de la vârsta de opt ani, iar la zece ani, oferea spectacole îmbrăcat în gheişă la petrecerile organizate de mama sa în stabilimentul din districtul Omori, Tokyo. Un an mai târziu, Eitaro a urcat pe scena Teatrului Naţional din Japonia.

Spectacolele sale de dans au devenit faimoase

Mama lui Eitaro şi-a dedicat întreaga viaţă reînvierii culturii gheişelor în oraşul Tokyo –dispărută complet în anii ’80. Ea era proprietara unei case de gheişe, denumite „okiya“ în japoneză. În copilărie, Eitaro privea cu admiraţie spectacolele oferite de mama lui şi era fascinat de eleganţa acesteia. Decis să continue eforturile mamei sale de popularizare a culturioi gheişelor, bărbatul a devenit stăpânul stabilimentului. Acum, Eitaro îmbracă zi de zi unul dintre kimonourile viu colorate, îşi pune o perucă, iar apoi aplică pudra albă pe faţă şi rujul roşu intens specifice gheişelor. Împreună cu sora lui şi cu cele şase gheişe din stabiliment, bărbatul oferă clienţilor reprezentaţii de dans. Eitaro a devenit faimos în Japonia, el fiind solicitat foarte des pentru petreceri private sau pentru reprezentaţii publice.

Primele gheişe erau bărbaţi

În urmă cu un secol, Japonia avea în jur de 80.000 de gheişe, însă numărul acestora s-a redus la mai puţin de 1.000. Primele gheişe, artişti de profesie, au apărut în Japonia spre sfârşitul decolului al XVII-lea şi erau doar bărbaţi. Un secol mai târziu, gheişele-femei au devenit mai numeroase decât cele de sex masculin, iar ulterior, termenul de „gheişă“ făcea referire doar la reprezentantele sexului frumos.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite