VIDEO Uriaşul George, nou-născutul de peste 7 kilograme

0
Publicat:
Ultima actualizare:
George cântărea 7,2 kilograme când a venit pe lume FOTO Captura YouTube
George cântărea 7,2 kilograme când a venit pe lume FOTO Captura YouTube

Când vezi pentru prima oară un nou-născut, îţi vin multe fraze în minte. De la „Doamne, cât e de drăguţ“, până la „Seamănă cu taică-su“. Dar o singură privire la George, bebeluşul gigant, te face să te întrebi cât de mult o fi durut naşterea... Asta, deoarece George,cântărea 7,2 kilograme când a venit pe lume în mod natural, în 11 februarie.

Nu a fost nevoie de o cezariană pentru a scoate „uriaşul“, ci doar de puţin oxigen şi de o anestezie epidurală făcută în ultimul moment mamei sale, Jade, în vârstă de 21 de ani. Travaliul a durat 11 ore, dar, conform mamei lui, deşi naşterea a fost foarte traumatizantă, mai ales când bebeluşul s-a blocat, durerea naşterii nu a fost atât de rea, notează „Daily Mail“.

„Ca să fiu sinceră, nu-mi amintesc prea multe. A fost, a trecut. Ţin minte presiunea, dar te laşi dusă de val şi trece“, mărturiseşte Jade.

George este al doilea nou-născut ca mărime din Marea Britanie. Cel mai greu copil s-a născut în 1992, în Cumbria, şi cântărea 7,3 kilograme, dar tatăl lui George susţine că el este cel mai mare copil născut pe cale naturală, „o mai mare realizare decât cel născut prin cezariană“.

„Nu m-am simţit foarte confortabil. Erau cam 20 de oameni în camera de naşteri care ajutau şi care încercau să-l scoată, să-l împingă“, spune fericitul tătic. Iar mărimea impresionantă a lui George i-a şocat pe toţi.

Nici Jade, nici partenerul ei, nici moaşele sau doctorul ei, nimeni nu a observat că mama purta un bebeluş de mărimea unui copilaş de 2 ani cu o claie de păr impresionantă.  Jade a fost la multe controale înainte de naştere. La 36 de săptămâni, moaşa a observat că e un pic cam mare şi a trimis-o la un doctor. În schimb, doctorul i-a măsurat burtica şi i-a spus că bebeluşul este doar un pic mare, „poate aproape de 4 kilograme“.

„Nu mâncam mai mult ca de obicei şi nu mi-am monitorizat greutatea, nu-mi prea plac cântarele. Spre finalul sarcinii nu prea mai reuşeam să mănânc. După două linguri mă simţeam plină, George ocupa tot spaţiul“, mărturiseşte proaspăta mămică.

Când a depăşit termenul de naştere cu două săptămâni, i s-a provocat naşterea. Totul a mers bine până când bebeluşul s-a blocat şi toată lumea a intrat în panică. Săracul George a fost blocat timp de cinci minute, pieptul îi era presat şi era lipsit de oxigen. Atunci când personalul medical l-a scos, era albastru şi lipsit de viaţă. Doctorii au încercat să-l resusciteze timp de 20 de minute şi, tocmai când s-au hotărât să renunţe, au descoperit că inima îi bătea.

Au urmat săptămânile de la terapie intensivă. Abia cu câteva săptămâni în urmă, după nenumărate teste şi RMN-uri care au demonstrat că nu există leziuni permanente, George a putut fi externat şi a ajuns în sfârşit acasă.

Se pare că există, totuşi, şi câteva dezavantaje. Nimic nu îi este pe măsură. „Tot ce i-am cumpărat pe când eram încă gravidă este mic, nimic nu-l încape“, spune Jade. Nici măcar coşuleţul în care ar fi trebuit să stea nu îi este pe măsură.

În zilele noastre se nasc din ce în ce mai mulţi copii peste medie, unii din cauză că mama suferă de diabet de sarcină sau gestaţional, alţii din cauza obezităţii maternale. Jade nu a avut diabet gestaţional şi nu suferă de obezitate, conchide „Daily Mail“.

Cum arată uriaşul George, bebeluşul care a avut la naştere peste 7,2 kg şi 67 de cm înălţime

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite