VIDEO Dragoste cu sila: focile din Oceanul Indian agresează sexual pinguinii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unul dintre violurile văzute de cercetătorii universităţii din Pretoria FOTO: Daily Mail
Unul dintre violurile văzute de cercetătorii universităţii din Pretoria FOTO: Daily Mail

Cercetătorii au descoperit recent un fenomen foarte bizar: focile de pe insula Marion, din Oceanul Indian, au început să agreseze sexual pinguinii regali din zonă. mai multe incidente de acest fel au fost înregistrate în ultimii ani, iar în unele cazuri, focile au omorât pinguinii.

Din anul 2006, au fost înregistrate patru incidente în care focile-masculi s-au împerecheat cu pinguini, sexul acestora fiind necunoscut. În trei dintre cazuri, acestea i-au lăsat să plece după terminarea actului sexual, dar în al patrulea caz, foca a ucis şi apoi şi-a mâncat victima.

Cercetătorii sunt intrigaţi de comportamentul acestor mamifere. Dacă în primul caz înregistrat au crezut că este vorba despre o focă al cărei comportament sexual era deviant, ulterior s-au convins că este vorba de un fenomen, mamiferele imitând comportamentul.

Oamenii de ştiinţă au oferit apoi alte explicaţii, una dintre ele fiind aceea că focile ar fi imature din punct de vedere sexual şi nu ar fi capabile să recunoască partenerii pentru împerechere. O altă posibilă explicaţie ar fi că focile sunt animale prădătoare şi violurile pot fi o formă de eliberare a agresivităţii.

"Nu mă aşteptam să observăm un incident similar celui din 2006. Poate este vorba de o eliberare a frustrărilor sau tensiunilor sexuale, având în vedere fluxul de hormoni din perioada de împerechere. Este foarte puţin probabil să fie vorba despre o confuzie, adică foca să fi crezut că are de-a face cu o femelă focă, si nu cu un pinguin" a declarat Nico de Buyn, de la Institutul pentru Cercetare a Mamiferelor din cadrul Universităţii din Pretoria, Africa de Sud, citat de publicaţia britanică „Daily Mail”.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite