VIDEO Crocodilul care a crescut fără coadă şi înota precum câinii a primit o proteză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crocodilul a primit o proteză FOTO ABC News
Crocodilul a primit o proteză FOTO ABC News

Un crocodil de 11 ani din Arizona, lung de 2,13 metri, a devenit cunoscut în întreaga lume după ce a primit o coadă artificială.

Poreclit Ciot, crocodilul a rămas fără coada încă de când era pui, fiindu-i smulsă, cel mai probabil, de unul dintre cei 31 de aligatori alături de care a fost găsit într-un camion.

„În 2005, cineva l-a pus la un loc cu aligatori mai mari decât el, care, flămânzi fiind, i-au smuls coada. Când l-am pus în apă adâncă a început să se rostogolească. Când venea ora mesei, rămânea tot timpul în urma celorlalte reptile“, a declarat pentru ABC News Russ Johnson, preşedintele Societăţii de Herpetologie din Phoenix.

Aşa că anul trecut doctorii de la Institutul pentru Cercetări Ortopedice au venit cu ideea de a-i crea o proteză care să-i îmbunătăţească viaţa. După trei luni de zile, câteva ajustări şi o investiţie de 4.500 de euro, Johnson crede că aligatorul poate trăi până la 80 de ani fără probleme. Fără ajutor, crocodilul abia ar fi ajuns la vârsta de 20 de ani.

Pe măsură ce creşte în dimensiuni, se măreşte şi presiunea dintre discurile coloanei şi, în cele din urmă, s-ar fi ajuns la o degradare a măduvei spinării, care cauzează o durere insuportabilă“, a explicat Johnson.

Dar crocodilul mai are încă drum lung de parcurs pentru a se obişnui cu noua coadă. Dacă până acum voluntarii s-au chinuit să-l înveţe să înoate fără coadă, acum ei vor trebui să-i amintească să facă asta cu proteză.

Au fost necesare şase luni să-l învăţăm să înoate precum un câine şi a făcut asta timp de opt ani. Acum are o nouă coadă şi probabil va avea nevoie de trei-şase luni să învăţe să o folosească“, a spus Johnson.

Primul aligator din lume care a primit o coadă artificială după ce a fost grav rănit

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite