VIDEO Cât te costă viciile în câteva ţări din lume - de la cafea şi ţigări la cocaină şi alcool, cumpărături cu 20 de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În Columbia, pentru 20 de dolari primeşti 10 grame de cocaină. FOTO Captură/YouTube - BuzzFeed
În Columbia, pentru 20 de dolari primeşti 10 grame de cocaină. FOTO Captură/YouTube - BuzzFeed

Viciile nu sunt ieftine, asta o ştie oricine le are, dar cât te-ar costa cafeaua preferate în anumite ţări ale lumii? Dar câte ţigări ţi-ai putea cumpăra cu o anumită sumă de bani? Desigur, cocaina şi heroina, sau marijuana, nu lipsesc de pe lista viciilor, dar nici cafeaua.

Cei de la BuzzFeed s-au adunat într-o şedinţă de brainstorming şi au venit cu videoclipul de mai jos în care prezintă costul viciilor în anumite ţări ale lumii. Ei au plecat de la următoarea idee: de 20 de dolari, cât din viciul nostru ne-am putea lua? Astfel, de 20 de dolari, în ţările alese, câte ţigări ţi-ai permite?

Spre exemplu, cocaina e ieftină în Columbia, pe când heroina este ieftină în Afghanistan. Pentru 20 de dolari primeşti 5 grame de heroină în recunoscuta ţară de baştină a acestui drog. Dar dacă ai vicii mai legale? Spre exemplu, dacă îţi place sortimentul de cafea latte, în India ai putea lua 7 pahare deodată cu 20 de dolari.

Din categoria drogurilor uşoare, marijuana, poate deloc surprinzător, este ieftină în Olanda. Detaliile complete despre preţul viciilor în lume sunt disponibile în videoclipul de mai jos.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite