VIDEO Concurs de mâncat: 68 de hot dogs în 10 minute

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziua Americii este sărbătorită și printr-un concurs internaţional de mâncat hot dog, competiţie ce adună anual 40.000 de fani şi un public de peste două milioane de spectatori.

Recordul este deținut de Joe Chestnut, care a reuşit să mănânce 68 de hot dogs în doar 10 minute. De altfel, el câștigat competiția de cinci ori consecutiv. Anul trecut, a fost introdusă această probă și pentru femei, iar căștigătoarea a fost Sonya Thomas, care a consumat 40 de hot dogs în 10 minute, potrivit „The Huffington Post“.

Medicul gastroenterolog David Metz a realizat un studiu despre participanții concursului şi susţine că aceştia au capacitatea de a-şi relaxa muşchii stomacali pentru a mânca fără oprire. Acestă abilitate reprezintă un avantaj prin care persoana îşi păstreză o greutate corporală normală în condiţiile unui consum excesiv, însă constituie şi un minus pentru că permite ingerarea unor cantităţi exagerate, ceea ce este o ameninţare pentru sănătate.

Din punct de vedere nutriţional, un hot dog are 290 de calorii, 17 grame de grăsime şi 710 miligrame de sodiu, iar pentru o persoană cu o raţie zilnică de 2.000 de calorii, 68 de astfel de produse furnizează energia necesară pentru zece zile.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite