VIDEO Câinii cu permis de conducere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Monty este unul dintre cei trei câini care au urmat şcoala de şoferi pentru patrupede
Monty este unul dintre cei trei câini care au urmat şcoala de şoferi pentru patrupede

Trei câini salvaţi dintr-un adăpost de animale au devenit de curând partenerii de trafic ai şoferilor din Noua Zeelandă. Ei au învăţat să ţină volanul şi chiar să schimbe vitezele.

Din dorinţa de a găsi case pentru cât mai multe animale de companie abandonate, reprezentanţii Societăţii pentru Prevenirea Cruzimii faţă de Animale (SPCA) din Noua Zeelandă au găsit o modalitate inedită de a arăta oamenilor cât de inteligenţi sunt câinii: i-au învăţat să conducă o maşină. Primul pas al instructajului a fost învăţarea poziţiei de şofat, potrivit Reuters. Apoi, cei trei câini fără stăpân au învăţat să ţină lăbuţele pe volan şi chiar să schimbe vitezele. Primele lecţii de şofat le-au luat pe un simulator special, realizat dintr-un cărucior, un scaun de maşină şi un volan. După câteva zeci de ore de condus, cei trei câini au urcat la volanul unei maşini adevărate, dar cu un instructor în stânga.

Există totuşi un lucru la care şoferii patrupezi mai au încă de lucru: frânatul. Mark Vette, instructorul câinilor, a povestit pentru Reuters că, în timpul unei ore de şofat, au oprit pe ultima sută de metri maşina condusă de unul dintre câini. El a spus însă că lucrurile sunt sub control acum şi că toţi au absolvit cu succes şcoala de şoferi. Acum, reprezentanţii organizaţiei de protecţie a animalelor speră ca patrupedele să ajungă într-o familie iubitoare. 

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite