Vă plac filmele de acţiune? Atenţie, vă puteţi îngrăşa fără să vă daţi seama!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Filmele de acţiune ne fac să mâncăm mai mult şi mai gras, spre deosebire de emisiunile de tip talk-show, potrivit unui studiu al unei echipe de cercetători  de la Universitatea Cornell din Statele Unite, informează „The Telegraph”.

Pentru a ajunge la această concluzie, cercetătorii de peste ocean au monitorizat 94 de persoane, care au fost rugate să se uite la televizor 20 de minute. Voluntarii au fost împărţiţi în trei grupe. Cei din primul grup s-au uitat la filmul „Insula”, cu Scarlett Johansson şi Ewan McGregor în rolurile principale, cei din grupul al doilea au urmărit acelaşi film, dar fără sunet, în timp ce ultimii au privit o parte din emisiunea „The Charlie Rose Show”.

Tuturor voluntarilor le-au fost lăsate în apropierea lor, bomboane, prăjituri, morcovi şi struguri pe care nu s-au sfiit să le consume La final, s-a calculat numărul caloriilor din produsele consumate.

„Conţinuturile TV mai captivante par să ducă la creşterea consumului de mâncare: filmele de acţiune şi variaţiile de sunet sunt dăunătoare pentru aceia care ţin dietă”, a precizat coordonatorul studiului, Aner Tal. „Cu cât este mai captivant programul TV, cu atât oamenii devin mai puţin atenţi la ceea ce mănâncă şi, astfel, ei mănâncă mai mult”, a adăugat acesta.

Persoanele care au privit filmul de acţiune cu sunet au mâncat cu 98% mai mult decât cei care s-au uitat la emisiune, consumând 354 de calorii, în comparaţie cu 314 calorii, cât au consumat ceilalţi. 

Coautorul cercetării, Brian Wansink profesor şi director al Cornell Food and Brand Lab a explicat că deşi persoanele care se uită la filme de acţiune consumă mai multe alimente, aceştia par a alege în special produsele considerate sănătoase.

Studiul oamenilor de ştiinţă americani a fost publicat în revista ştiinţifică „Journal of the American Medical Association”.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite