Unei femei i-au fost amputate mâinile şi picioarele după ce a fost linsă de câinele său

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie din Ohio a supravieţuit unei infecţii puternice, care a adus-o în pragul septicemiei, după ce a fost linsă pe picioare de câinele său în timp ce se afla în vacanţă în Republica Dominicană.

La câteva zile după ce s-a întors din vacanţa în Punta Cana, Republica Dominicană, Marie Trainer a acuzat stări de vomă şi dureri de spate, ca în scurtă vreme să ajungă la urgenţă cu febră mare şi să intre în comă. Pielea ei a devenit vineţie şi s-a cangrenat. Infecţia s-a răspândit şi la nivelul feţei, la nas şi urechi, dar intervenţiile chirurgicale s-au făcut doar la extremităţi.

Trezindu-se pe patul de spital după nouă zile, Trainer a constatat că mâinile şi picioarele îi fuseseră amputate.

Echipa medicală s-a străduit timp de o săptămână să afle ce anume i-a provocat infecţia, iniţial suspectând o boală tropicală contractată în vacanţă.

Şefa departamentului de boli infecţioase de la spitalul Aultman din Canton, Ohio, a spus că a fost nevesară o muncă de detectivi pentru a ajunge la diagnostic. Trainer fusese infectată cu o bacterie, capnocytophaga canimorsus, care se găseşte în saliva câinilor şi pisicilor.

Familia a cerut o a doua opinie medicala pentru a-i salva mâinile şi picioarele de la genunchi în jos, dar infecţia s-a răspândit rapid şi nu exista altă soluţie, starea sa fiind extrem de gravă.

Fiica femeii, soră medicală la spitalul unde a fost tratată, a spus că familia pur şi simplu nu a putut crede ce se întâmpla, ca o femeie sănătoasă să ajungă deodată cu mâinile şi picioarele amputate într-o epocă în care medicina a avansat atât de mult.

Trainer a suferit opt intervenţii chirurgicale, iar acum i se iau măsuri pentru proteze. Comunitatea a strâns deja banii necesari procurării acestora.

 

 

O infecţie extrem de rară la om

Marie Trainer îşi aminteşte că patrupedul său, un ciobănesc german, i-a lins o rană superficială.  Bacteria din saliva pisicilor şi câinilor sănătoşi ajunge în organismul uman prin muşcături, zgârieturi sau contactul apropiat cu aceste animale.

De obicei oamenii care iau contact cu animalele în acest fel nu se îmbolnăvesc, infecţia cu bacteria Capnocytophaga fiind extrem de rară. Totuşi persoanele cu sistem imunitar slăbit, precum pacienţii cu cancer sau cei cu splina scoasă, pot dezvolta boala. 

Simptomele infecţiei cu această bacterie apar de regulă între trei şi cinci zile, dar pot fi prezente şi mai devreme sau să se manifeste ceva mai târziu. Cazurile care ajung la septicemie sunt rare.

Potrivit Centrului american de prevenţie şi control al bolilor transmisibile, 74 la sută dintre câini au bacteria. Boala provocată de Capnocytophaga nici măcar nu se află pe lista bolilor ale căror cazuri sunt raportate. Între 1961 şi 2015 au fost confirmate prin teste de laborator sub 500 de cazuri.

Femeia nu va renunţa la câinii săi

Familia lui Trainer are doi câini de care ea nici nu se gândeşte să se despartă, ea primind chiar permisiunea medicilor ca aceştia să o viziteze la spital.

Marie Trainer e proprietara unui salon de înfrumuseţare şi, împreună cu soţul său, a unui bar local.  Amândoi sunt motociclişti pasionaţi. 

Femeia a fost impresionată de sprijinul comunităţii din Ohio, dar şi de oameni din alte state americane care au strâns deja suma necesară protezelor.

Un american a rămas fără mâini şi picioare după ce a fost lins de un câine. „Încă îşi iubeşte animalul“

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite