Un vultur prins de o caracatiţă uriaşă a fost salvat în ultima clipă VIDEO

Un vultur prins de o caracatiţă uriaşă a fost salvat în ultima clipă VIDEO

Vulturul pleşuv este o specie protejată (Wikipedia)

Un vultur a fost prins de o caracatiţă uriaşă de culoare roşie pe insula Vancouver din Canada. Pasărea putea fi înecată de caracatiţă dar un grup de fermieri a reuşit să o salveze.

Echipa de fermieri de somon  se întoarcea de la activitatea zilnică dar auzind ţipetele păsării a venit rapid să vadă ce se întâmplase. Caractiţa uriaşă aproape că sufocase vulturul, dar fermierii au reuşit să elibereze în cele din urmă pasărea.

Fermierul John Ilett spune că a văzut cum „un vultur era aproape complet scufundat, iar caracatiţa încerca să-l tragă jos”.

Echipa a asistat cinci minute la luptă fără a interveni pentru a nu „interfera cu natura ce are regulile ei stricte, cel mai puternic supravieţuieşte”. Văzând însă ţipetele păsării şi priveliştea emoţionantă, fermierii au decis să salveze pasărea.

Unul dintre ei a neutralizat caractiţa cu un carlig, ceea ce a permis vulturului să ajungă la mal. Illett a răspuns criticilor din social media spunând:„A fost ceva uman, mi-a părut rău pentru vultur”.

Vulturul pleşuv este o specie protejată şi oricine face rău unui vultur riscă o amendă de 250.000 de dolari.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: