Un veterinar a salvat ochiul unui tigru în prima operaţie de acest fel din lume

Un veterinar a salvat ochiul unui tigru în prima operaţie de acest fel din lume

Ochiul unei tigroaice a fost salvat prin operaţie.

Ochiul unui tigru a fost salvat printr-o operaţie de cataractă, prima de acest gen din lume. Este vorba despre o tigroaică, Retna, în vârstă de 17 ani, care trăieşte la Shepreth Wildlife Park lângă Cambridge. Animalul suferea de ulcer cornean, după ce ochiul său stâng s-a deteriorat în timp.

Operaţia pe cornee, care nu este neobişnuită la pisici şi câini domestici, a necesitat „mult mai mult anestezic” în cazul Ratnei.

După două luni de monitorizare atentă, medicul veterinar David Williams, de la Queen's Veterinary School Hospital de la Universitatea din Cambridge, a spus, că a fost încântat să poată declara vindecarea completă a tigrului, conform Mediafax.

„Este ca şi cum am face cu orice pisică domestică - dar cu mult mai mult anestezic", a spus doctorul despre operaţia de 30 de minute pe tigrul de 93 de kg. „Dar cred că nimeni a mai făcut asta până acum la această specie.” a spus David Williams, medicul veterinar.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările