Un responsabil din cadrul Ministerului francez al Culturii acuzat că umilea femei în timpul interviului de angajare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie a fost umilită în timpul unui interviu de angajare pentru un post în cadrul ministerului Culturii din Franţa. Un responsabil al administraţiei franceze i-ar fi servit o cafea cu diuretice şi ar fi împiedicat-o să meargă la toaletă, lăsând să se producă inevitabilul, relatează Le Canard Enchainé.

Un fapt divers inedit a fost raportat de jurnaliştii publicaţiei Le Canard Enchainé. O femeie răspunde unui mic anunţ pentru un post în cadrul ministerului Culturii. Invitată pentru un interviu la sediul ministerului, ea este întâmpinată de un bărbat impozant, care îi propune cu amabilitate o cafea. Nimic anormal, în afară de „gustul oribil” al cafelei, povesteşte fosta candidată.

După o oră şi jumătate, timp în care funcţionarul îi propune să viziteze încăperile sediului ministerial din centrul Parisului, femeia acuză o ”teribilă nevoie de a urina”. Îşi face curaj să ceară permisiunea la toaletă, însă insistările ei sunt retezate  cu tact de către gazdă, care se afişează aparent distrată, absorbită de prezentarea fişei postului: „Da desigur, nu vă faceţi griji. Să ne continuăm vizita!”. În cele din urmă, inevitabilul survine, femeia declarându-se apoi  „umilită mai dur ca niciodată”.

Marcată şi traumatizată în urma acestei scene, sfătuită de prieteni, ea decide să notifice poliţia. Abia după 5 ani, parchetul deschide o anchetă, iar femeia e înştiinţată că nu este singura victimă. 

Bărbatul îşi făcuse un obicei în a-şi umili candidatele. Ironia face că poveştile mai multor femei batjocorite în acest fel, funcţionarul, riguros, le contoriza temeinic într-un fişier Excel, descoperit ulterior de anchetatori. Agresorul ar fi avut perversiunea de a nota fiecare caz, relatând pe larg modul în care femeile reacţionau imediat după ce nu se mai puteau abţine.

Angajatul ministerului este acum cercetat pentru atingerea vieţii private şi încălcarea intimităţii, pentru violenţă şi pentru administrarea de substanţe nocive.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite