Un pescar a prins un peşte dintr-o specie veche de 300 de milioane de ani, o creatură „aducând cu un dinozaur”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un pescar aproape a căzut din barcă din cauza şocului provocat de ceea ce prinsese: o creatură cu ochi enormi bulbucaţi ce părea venită din altă lume. De fapt capul cu ochi enormi era disproporţionat de mare faţă de restul corpului.

Oscar Lundahl,care lucrează ca ghid pentru pescari la Nordic Sea Angling, se afla cu barca sa în apropierea coastei insulei Andoya, din Norvegia şi pescuia la o adâncime de aproape 800 de metri, relatează Fox News care citează The Sun.

„Căutam halbit albastru, o specie rară, la aproximativ 8 kilometri de coastă. La un moment dat am simţit ceva mare la capătul uneia dintre cele 4 undiţe. Mi-a luat circa o jumătate de oră să-l trag din apa de peste 700 de metri adâncime”, a spus Lundahl.

El a povestit că a prins şi doi peşti din specia aşteptată. „Eram bucuros când i-am descoperit, dar apoi am văzut cu totul altceva. A fost ceva uluitor. N-am mai văzut aşa ceva. Arăta atât de ciudat, aducea puţin cu un dinozaur. Nu ştiam ce este, mi-au spus colegii mei”.

Imagine indisponibilă

Era un peşte-şobolan, o rudă a rechinului, o specie care ar fi apărut acum 300 de milioane de ani; se găseşte în ape adânci şi rareori ajunge în undiţa unui pescar.

Lundahl spune că din cauza extremei diferenţe de presiune, peştele n-a supravieţuit, aşa că l-a gătit. „În ciuda urâţeniei sale, este un peşte deosebit de gustos”, spune el. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite