Un milionar cu fantezie vinde aer la cutie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Afacerea cu aer proaspăt este profitabilă FOTO Yuan Jianmin
Afacerea cu aer proaspăt este profitabilă FOTO Yuan Jianmin

Poluarea excesivă din China este o sursă bună de profit pentru un milionar din această ţară. El vinde aer proaspăt în doze de aluminiu şi, surprinzător, cumpărătorii nu sunt puţini.

Chen Guangbiao este unul dintre cei mai bogaţi oameni din China şi probabil că succesul său financiar se datorează afacerilor inedite pe care le dezvoltă. Cea mai recentă dintre ele este vânzarea de aer proasăpt în cutii de suc, la preţul de 1 euro, scrie publicaţia „Sydney Morning Herald“.

Există mai multe arome de aer proaspăt din care cumpărătorii pot alege, cum ar fi „aer proaspăt din Tibet“ sau „Taiwan post-industrial“. „Zi de zi inhalăm gazele de eşapament ale maşinilor. Aerul nepoluat pe care îl vindem este benefic pentru sănătatea şi longevitatea oamenilor“, a declarat Chen. El a pornit afacerea în septembrie anul trecut şi, în mod surprinzător, ea se bucură de succes. 

Potrivit omului de afaceri, vânzările din prima zi au fost de 900 de euro, şi asta doar în Beijing. El are convingerea că în primul an va reuşi să vândă mai mult de o sută de milioane de cutii cu aer curat. 

cutie aer

Deşi plouarea excesivă din China îi aduce profit, bărbatul  speră că produsul său va atrage atenţia suficient de mult încât oamenii să realizeze că problema poluării trebuie rezolvată. 

Chiar în această săptămână, locuitorii oraşului Beijing au fost sfătuiţi să stea cât mai mult în case, pentru că poluatea a atins cote periculoase. La începutul lunii, nivelul de poluare a atins un nou record, el fiind de 30-40 de ori mai mare decât nivelul admis. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite