Un mesaj în sticlă aruncat în mare de o fetiţă din Scoţia a fost descoperit în Norvegia, după 25 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: BBC
FOTO: BBC

Un mesaj într-o sticlă aruncat în mare de o fetiţă din Aberdeenshire, Scoţia, a fost descoperit, 25 de ani mai târziu, în Norvegia, la aproximativ 1.300 kilometri distanţă, relatează BBC.

Joanna Buchan avea opt ani atunci când a aruncat, de la bordul unei bărci de pescuit, o sticluţă în care se afla o hârtie cu un mesaj scris de mână pentru un proiect de la şcoală.

Mesajul a fost descoperit după 25 de ani, la 1.287 kilometri depărtare, de o femeie din Norvegia. Mesajul a fost descoperit în Gasvaer, în nordul Norvegiei, de Elena Andreassen Haga. Încântată de descoperire, Elena a încercat, apoi, să o găsească pe autoarea mesajului pe reţelele sociale.

Scrisă îngrijit şi adresată „descoperitorului”, scrisoarea Joannei include o descriere a câinelui ei şi a proiectelor de la şcoală, dar şi iubirea pentru dulciuri şi ursuleţi de pluş. Elena, în vârstă de 37 de ani, spune că a descoperit sticluţa în vara lui 2020.

„Am deschis-o şi ne-am dat seama că trebuie să avem mare grijă pentru că, după cum vedeţi, sticla s-a aflat multă vreme în apă, iar hârtia era fragilă. Am putut, totuşi, să o deschidem şi am descoperit că vine din Scoţia”, a spus ea.

Femeia a căutat-o apoi pe Facebook pe Joanna, însă ea nu a văzut mesajul până luni. Joanna are, acum, 34 de ani şi este medic în New South Wales, în Australia. Ea spune că a descoperit mesajul din 2020 al Elenei în timp ce se uita prin cererile de mesaj de pe Facebook Messenger.

„Îmi aduc aminte vag că am aruncat acest mesaj în apă în 1996, la Peterhead, Mi-am recunoscut scrisul de mână. Am râs copios când am recitit-o”, a adăgat ea.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite