Un indian şi-a tăiat degetul, dezgustat că a votat din greşeală cu partidul greşit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO RT
FOTO RT

Un indian care a votat accidental pentru partidul greşit la alegerile din ţară spune că a fost atât de dezgustat de sine încât şi-a tăiat degetul arătător pentru a-şi ispăşi gestul necugetat, relatează RT.

Într-un videoclip care a devenit viral în India, Pawan Kumar declară că a ajuns în mod accidental să voteze pentru partidul de guvernământ Bharatiya Janata (BJP). El a confundat simbolurile partidelor afişate de aparatul electronic de vot.

Aparatele de vot din India afişează simbolurile partidelor lângă numele candidaţilor, astfel încât persoanele care nu au posibilitatea de a citi să fie în măsură să voteze. Tânărul de 25 de ani şi-a exprimat votul în a doua fază a alegerilor generale din Bulandshahr, în statul Uttar Pradesh.

În video-ul devenit viral, Kumar explică faptul că dorea să voteze pentru Partidul Bahujan Samaj, care are mult sprijin în Uttar Pradesh.  În loc să apese pe simbolul care ilustra un elefant al BSP, el a apăsat butonul simbolului partidului naţionalist hinduist, care reprezenta un lotus.

”Am vrut să votez pentru elefant, dar am votat din greşeală pentru floare ", spune el.

Pentru a preveni frauda electorală, degetul arătător al fiecărui alegător este marcat cu cerneală care nu se şterge.

India Today raportează că Pawan Kumar a fost "copleşit de frustrare şi nu şi-a putut controla emoţiile".. 

Kumar este membru al grupului etnic dalit, cunoscut anterior ca cel "de neatins." Grupul este un susţinător vital al partidului BSP.

Cu peste 900 de milioane de alegători eligibili, alegerile din Indai sunt cele mai complexe din lume. Ele au loc în şapte etape, iar rezultatele iniţiale sunt aşteptate pe data de 23 mai.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite