Un grec a târguit cel mai scump biscuit: cât a costat biscuitul salvat de pe Titanic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Daily Mail
FOTO Daily Mail

Un colecţionar din Grecia a cumpărat, în cadrul unei licitaţii, un biscuit care a „supravieţuit‟ scufundării Titanicului.

Bizara achiziţie l-a constat pe colecţionarul grec peste 20.790 de euro, potrivit publicaţiei „Daily Mail‟, fiind catalogat drept cel mai valoros biscuit din lume. 

„Este cel mai scump biscuit din lume. Nu ştim de pe care barcă de salvare a venit, dar cert este că nu mai există un alt biscuit salvat de pe Titanic‟, a declarat unul din licitanţi, Andrew Aldridge, care susţine că biscuitul a fost parte dintr-un kit de produse alimentare depozitat într-una dintre bărcile de salvare. 

Potrivit Daily Mail, biscuitul a fost produs de Spillers and Bakers şi purta denumirea de „Pilot”. În mod miraculos, acesta a „supravieţuit‟ scufundării Titanicului din 1912, tragedie în care şi-au pierdut viaţa 1.500 de persoane. 

Pasagerul James Fenwick, voluntar de pe nava de pasageri Carpathia, cea care le-a venit în ajutor supravieţuitorilor în derivă, a păstrat acest „suvenir‟ al dezastrului. Fenwick a învelit biscuitul într-o peliculă fotografică Kodak, pentru a-l conserva mai bine. „Este incredibil că acest biscuit a supravieţuit unui astfel de eveniment dramatic‟, a mai spus Fenwick. 

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite