Un fotograf şi-a pozat vecinii fără ştirea lor, în intimitatea propriilor locuinţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Persoanele din fotografii sunt surprinse în diverse ipostaze FOTO Saul Gallery
Persoanele din fotografii sunt surprinse în diverse ipostaze FOTO Saul Gallery

Rezidenţii unui complex de apartamente de lux din cartierul newyorkez Manhattan sunt de-a dreptul revoltaţi, după ce au fost fotografiaţi în intimitatea locuinţei lor de un vecin dintr-o clădire din apropiere. Fotografiile sunt expuse la Galeria „Julie Saul“ din oraş, fac parte din expoziţia intitulată „Vecinii“ şi pot fi achiziţionate cu suma de 7.500 de dolari, potrivit „Daily Mail“.

Persoanele din fotografii sunt surprinse în timpul somnului de după amiază, în timp ce fac curăţenie, privesc la televizor sau îşi duc copiii la culcare. Cu toate acestea, artistul fotograf a avut grijă ca feţele rezidenţilor să nu fie surprinse în respectivele poze.

Locuitorii apartamentelor, al căror preţ este estimat la şase milioane de dolari, sunt furioşi şi consideră acest lucru o invazie a intimităţii.

„Un adult nu ar trebui să fotografieze cu un teleobiectiv copiii aflaţi în camera lor. Chiar dacă ei ar putea invoca licenţa artistică, aici chiar ne confruntăm cu o problemă. Îmi pare rău, dar mă simt foarte deranjat de ce s-a întâmplat“, a declarat unul dintre locuitori pentru „New York Post“, adăugând că se îngrijorează pentru siguranţa copiilor.

vecin 2

FOTO Saul Gallery

Unii rezidenţi doresc să rezolve această problemă pe cale legală. Ei au fost sfătuiţi că este posibil să aibă mai mult noroc pe cale civilă, decât prin întocmirea unui proces penal, deoarece feţele nu le-au fost surprinse în imagini.

Fotograful Arne Svenson a recunoscut că şi-a pozat pe ascuns vecinii, dar susţine că nu a făcut nimic greşit.

„În ceea ce priveşte subiecţii mei, nu e vorba de intimitate. Ei prezintă un spectacol în spatele unei pânze transparente, pe o scenă cu cortina ridicată“, a justificat el pentru „Daily Mail“.

vecin 3

FOTO Saul Gallery

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite