Un cuplu care şi-a botezat fiul după Adolf Hitler a fost condamnat pentru apartenenţa la un grup neonazist

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un cuplu care şi-au numit copilul după Adolf Hitler şi erau membrii unui grup neonazist din Marea Britanie, au fost trimişi după gratii pentru o perioadă de peste zece ani, scrie CNN.

Adam Thomas, în vârstă de 22 de ani, şi Claudia Patatas, de 38, au fost condamnaţi la şase respectiv cinci ani de închisoare de către Curtea Coroanei Birmingham, după ce juriul i-a găsit vinovaţi de apartenenţa la Acţiunea Naţională, lucri interzis în Martea Britanie din 2016.

Cei doi au fost condamnaţi împreună cu alţi patru prieteni de-ai lor, printre care şi un bărbat care a recunoscut că şi-a învăţat şi instruit fiica să facă salutul nazist.

În timpul procesului, juriul a aflat că Thomas şi Patatas i-au dat fiului lor prenumele Adolf, în timp ce fotografiile găsite în casa acestora îl înfăţişează pe bebeluş în braţele tatălui său care este îmbrăcat într-o uniformă a Ku Klux Klan.

Thomas a încercat de două ori să se alăture armatei britanice însă a fost refuzat în ambele cazuri, pentru ca mai târziu să fie condamnat de autorităţi pentru că deţinea un manual cu instrucţiuni de făcut bombe.

Patatas, originară din Portugalia, a lucrat ca fotograf de nunţ, şi, potrivit juriului, le-ar fi spus celorlalţi membri ai grupului că „toţi evreii trebuie să fie ucişi” şi că îşi doreşte să „readucă lagărele de concentrare”.

Judecătorul a declarat că grupul are „scopuri îngrozitoare” şi că unul dintre obiectivele sale a fost „răsturnarea democraţiei din această ţară prin violenţe şi crime grave şi prin impunerea unui stat în stil nazist care ar eradica secţiuni întregi ale societăţii prin violenţe şi crime în masă”.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite