Un cuplu a fost reţinut de poliţişti după o căutare pe Google. Care era termenul căutat şi de ce sunt acuzaţi cei doi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock (Arhivă)
FOTO Shutterstock (Arhivă)

Un cuplu a fost reţinut după ce poliţia a găsit în căutările din Google de pe telefonul mobil „cum să deschizi o fereastră încuiată”, cei doi fiind bănuiţi într-un caz de tentativă de furt, relatează The Independent.

Jordan Malcom- Taylor, în vârstă de 28 de ani, şi Nikisha Hosten, în vârstă de 22 de ani, planificaseră să spargă o proprietate din Virginia Eater, Surrey, Anglia, în anul 2020. Însă, nu şi-au mai putut duce planul la final şi au fugit prin grădina din spate, după ce au fost văzuţi de proprietar. Poliţia i-a prins în scurt timp. 

Conform The Independent, oamenii legii au intrat în posesia telefonului lui Hosten, unde au descoperit căutări precum „ce să faci cu 3 milioane de lire sterline”, „de unde să iei o armă” şi „cum să deschizi o fereastră încuiată”. 

Apoi, au dat peste alte dovezi, inclusiv clipuri video de pe o cameră de supraveghere cu cei doi infractori efectuând o vizită de recunoaştere în zonă cu o zi înainte de a-şi pune în aplicare planu. 

Totodată, la domiciliul lui Hosten s-a găsit şi o cheie de la uşa terasei casei la care urma să aibă loc jaful. 

Cuplul a fost acuzat de tentativă de furt calificat şi de posedarea unei arme de foc. Malcom-Taylor a fost condamnat la 9 ani şi 9 luni de închisoare, iar Hosten a primit 11 ani. 

Pe toată durata procesului, juraţii au aflat cum cei doi au căutat o casă în care să pătrundă pentru a jefui în săptămânile de dinaintea operaţiunii care a eşuat. 

Aşadar, cuplul s-a hotărât asupra unei proprietăţi din Virgina Water, în această zonă casele costă milioane de lire sterline. Au pătruns pe proprietate printr-un gard, pe 15 aprilie 2020. Însă, au fost surprinşi de proprietarul casei şi au fugit, apoi au fost reţinuţi de poliţie. 

În autoturismul celor doi au fost descoperite două cuţite, o armă de foc artizanală, cătuşe şi un recipient cu benzină, dar şi câteva ustensile cu care puteau forţa încuietori. 

Cei doi au fost condamnaţi vineri, 29 iulie, după ce iniţial au pledat nevinovaţi. 

Sergent Hannah Clarke, de la Poliţia Surret, a afirmat că este o „uşurare” că cei doi se află în închisoare. „Hosten şi Malcom-Taylor plănuiseră să comită o spargere violentă şi au arătat un dispreţ înfricoşător faţă de victimele lor în timpul procesului. Din fericire, planurile lor au fost dejucate... Este o uşurare că sunt acum în spatele gratiilor.” 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite