Un cuplu a adoptat un purceluş vietnamez şi l-a mâncat: cum se apără cei doi în faţa iubitorilor de animale înfuriaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Acest purceluş este o rasă domesticită care provine din Vietnam FOTO Guliver/Getty Images
Acest purceluş este o rasă domesticită care provine din Vietnam FOTO Guliver/Getty Images

Un cuplu de canadieni a reuşit să scandalizeze iubitorii de animale după ce au adoptat o purceluşă vietnameză pe care au omorât-o şi au gătit-o.

Molly, o purceluşă vietnameză în vârstă de trei ani, a fost salvată la începutul lunii ianuarie de SPCA (o organizaţie care luptă împotriva violenţei faţă de animale) dintr-o fermă în care animalele trăiesc în condiţii îngrozitoare, scrie BBC. La mai puţin de o lună, după ce s-a însănătoşit, animăluţul a fost adoptat de un cuplu de canadieni. 

Nu a durat mult şi noii proprietari au sacrificat animalul şi l-au mâncat, spre furia iubitorilor de animale. Mai mult, cuplul s-a filmat în timp ce găteau carnea şi au făcut publice imaginile pe reţelele sociale. 

Leon Davis, care lucrează pentru SPCA şi care s-a ocupat de îngrijirea purceluşei, a declarat pentru CBC News că a fost şocat de gestul canadienilor. „A fost de-a dreptul sfâşietor să aflu că o persoană a fost capabilă să-i facă aşa ceva unui animal pentru care ne-am luptat atât de mult să-l salvăm, să-l punem pe picioare şi să-i găsim un cămin primitor“, a declarat Davis. 

În conformitate cu legea canadiană, un animal este considerat proprietate personală, motiv pentru care, tehnic, nu este ilegal să-l ucizi şi să-l mănâncă, mai notează BBC. Totuşi, cuplul care a măcelărit-o pe Molly nu va mai avea voie să adopte vreodată un animal din adăposturile pe care organizaţia le are în mai multe colţuri ale lumii. 

După scandalul creat, bărbatul care a omorât purceluşa a prezentat scuze, precizând că are remuşcări şi regrete că a mâncat animalul. El a mai spus că Molly a fost sacrificată după ce a devenit agresivă şi a vrut „să evadeze“: „Dacă aş putea plăti o amendă pentru a-i face pe oameni să se simtă mai bine, aş face acest lucru, şi cred că faptul că nu am fost tras la răspundere de autorităţi este principalul motiv pentru care oamenii sunt atât de furioşi. Dar vă dau cuvântul de onoare că Molly a murit în condiţii umane, iar gestul nostru nu a fost unul prin care am vrut să ne distrăm.“

Bărbatul a precizat şi că după ce informaţia a apărut în presă a primit numeroase ameninţări cu moartea şi se teme pentru siguranţa sa şi a iubitei sale. 

Grupurile care luptă pentru drepturile animalelor au lansat o campanie prin care îi îndeamnă pe toţi cei furioşi de moartea purceluşei Molly să sprijine eforturile de a avea reglementări mai stricte privind cruzimea faţă de animale în Canada. 

   

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite