Un peşte considerat drept „mesagerul zeilor mării“ iese la suprafaţă şi înspăimântă o ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peştele panglică (în imagine) este considerat drept „mesagerul din palatul zeilor mării“ FOTO Daily Mail
Peştele panglică (în imagine) este considerat drept „mesagerul din palatul zeilor mării“ FOTO Daily Mail

O specie de peşte asociată cu prevestirea dezastrelor a ieşit la suprafaţă şi i-a pus în alertă pe japonezi, relatează Daily Mail.

Locuitorii din Ţara Soarelui Răsare se tem de un nou cutremur devastator.

Alerta a fost dată de ieşirea la suprafaţă a unei specii de peşti obişnuiţi cu adâncimele. Este vorba de peştele panglică, cunoscut drept „mesagerul din palatul zeilor mării“.

Potrivit Daily Mai, mai mulţi peşti panglică au fost prinşi în ultimele zile în Golful Toyama.

În 2011, înaintea cutremurului din Tohoku şi tsunamiului care i-a urmat, 20 de astfel de peşti au fost văzuţi la suprafaţa apei, scrie Live Science.

Circa 19.000 de persoane au fost ucise atunci.

De asemenea, zeci de peşti panglică au fost descoperiţi în largul Chile înainte de cutremurul de 8,8 produs în 2010 în această ţară din America de Sud situată la Oceanul Pacific.

„În cazul unui cutremur, se poate acumula o presiune în roci care poate duce la încărcări electrostatice ce determină eliberarea ionilor încărcaţi electric în apă. Acest lucru poate duce la formarea de peroxid de hidrogen, care este un compus toxic. Ionii încărcaţi pot, de asemenea, să oxideze materia organic, care ar putea să omoare peştii sau să-i forţeze să părăsească adâncul oceanului şi să se ridice la suprafaţă“, explică Rachel Grant, lector în biologie animală la Universitatea Anglia Ruskin din Cambridge.

Cercetătorii încă nu au identificat o legătură directă între ieşirea acestei specii de peşte la suprafaţă şi producerea unei catastrofe naturale.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite