Un bărbat doarme 300 de zile pe an. El suferă de 23 de ani de o afecţiune rară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Un bărbat de 42 de ani din India, a fost diagnosticat cu o afecţiune rară, din cauza căreia doarme 300 de zile pe an, iar situaţia lui pare că se agravează progresiv.

Pukhram, din satul Bhadwa, suferă de mai bine de 23 de ani, de o tulburare rară numită Axis Hypersomnia, din cauza căreia doarme şi câte 25 de zile la rând, fără să se trezească nici măcar o clipă, potrivit Digi24.

Din cauza acestei afecţiuni, el nu poate să-şi administreze propriul magazin alimentar mai mult de 5 zile pe lună.

„Iniţial, dormea 5 sau 7 zile la rând. Îngrijorat de acest lucru, am căutat ajutor medical, dar boala lui nu a putut fi vindecată. Treptat, starea lui s-a agravat şi perioadele de somn au crescut, iar acum doarme 20-25 de zile pe lună”, a declarat un membru al familiei pentru sursa citată.

Cauzele acestei afecţiuni sunt destul de neclare, însă ea poate fi provocată de alte tulburări ale somnului, lovituri la cap şi abuz de droguri şi alcool. Cu toate acestea, unii medici cred că poate avea rădăcini în psihologie.

„Dacă o persoană a suferit în trecut o leziune la cap sau a avut o tumoare, atunci poate să apară această afecţiune”, a declarat dr. Birma Ram Jangid, medic din Rajasthan, care a mai spus că afecţiunea are şanse mai mari să fie tratată dacă este diagnosticată timpuriu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite