Noroc chior sau providenţă? Un tânăr a supravieţuit după ce a fost atacat de un şarpe, un urs şi un rechin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO BBC Earth
FOTO BBC Earth

Dylan McWilliams, un tânăr aventurier de 20 de ani, din Colorado, a supravieţuit celui de-al treilea atac din lumea animală. În timp ce făcea surf pe coasta insulelor Hawaii, viaţa i-a fost pusă în pericol de atacul unui rechin.

Dylan a declarat pentru BBC că se bucura de valurile Pacificului, în dimineaţa de joi, când deodată a simţit ceva lovindu-i piciorul. 

„Am văzut cum rechinul se plimba pe sub picioarele mele şi atunci am început să-l lovesc şi am înotat spre mal cât de repede am putut.”

Rechinul, bănuit a fi un rechin-tigru de aproape doi metri, a lăsat semne distinctive pe piciorul lui Dylan, care a avut nevoie de câteva copci.

Tânărul pasionat de activităţi în natură călătoreşte cu rucsacul în spate prin SUA şi Canada, de câţiva ani. Ca să se poată întreţine, îşi ia tot soiul de joburi, de la muncitor în fermă, până la instructor în metode de supravieţuire.

Bunicul său a fost prima persoană care l-a învăţat tehnicile de supravieţuire, încă de pe vremea când avea patru ani.

Dylan a avut ghinionul să pună în aplicare una dintre aceste tehnici şi în iulie, anul trecut, când s-a trezit din somn direct în gura unui urs de 136 de kilograme.

„Un baribal m-a prins de ceafă şi am început să-l lovesc în ochi cum am putut, până mi-a dat drumul.” 

Autorităţile parcului naţional unde a avut loc incidentul au prins animalul a doua zi şi, după ce testele au confirmat că sângele lui Dylan era pe ghearele ursului, acesta a fost eutanasiat.

Deşi a rămas cu cicatrici şi vindecarea rănilor nu a fost una uşoară, tânărul nu a renunţat la stilul său de viaţă aventuros. Acesta spune că iubeşte animalele şi că incidentele pe care le-a avut au fost ghinioane.

Cea mai puţin periculoasă experienţă de acest gen a avut-o cu un şarpe cu clopoţei, care l-a muşcat acum trei ani, în timp ce era într-o drumeţie.

„Coboram pe o cărare şi am crezut că m-am înţepat într-un cactus, dar uitându-mă mai atent, am văzut că, de fapt, era vorba de un şarpe cu clopoţei, care se încolăcise.” 

Dylan, pe atunci adolescent, a luat decizia de a nu merge la spital, pentru că şi-a dat seama că şarpele nu îl injectase cu mult venin. Două zile s-a simţit rău, însă a tratat incidentul ca pe o altă experienţă în natură.

Întrebat dacă crede că va mai avea astfel de experienţe periculoase, Dylan McWilliams a spus că atunci când îţi petreci cea mai mare parte a timpului în natură, orice se poate întâmpla.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite